Ανατροπές στην υπόθεση της Πάτρας: Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων για τις αστοχίες σε ιατροδικαστικά πορίσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπές στην υπόθεση της Πάτρας: Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων για τις αστοχίες σε ιατροδικαστικά πορίσματα

Σε τροχιά εξιχνίασης η υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Σε τροχιά εξιχνίασης φαίνεται πως βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας με θύματα τα τρία μικρά κορίτσια.

Σφοδρές εξελίξεις έρχονται στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, με τον Γρηγόρη Λέων το πρωί της Δευτέρας να προαναγγέλει εξελίξεις που θα συζητηθούν, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην εκτίμηση πως η υπόθεση βρίσκεται σε τροχιά εξιχνίασης.

Όπως είπε, οι δύο ιατροδικαστές έχουν όλα τα μέσα για να φωτίσουν την αλήθεια που κρύβουν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας. Αναφέρθηκε στην τακτική που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και στο μεγάλο λάθος των αρχικών ιατροδικαστικών εκθέσεων.

«Θα ήταν ένα καλό σενάριο αν λέγαμε τότε ότι δεν μπορούμε να βρούμε την αιτία. Το θέμα είναι πως τότε κλειδώναμε αιτίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η αστυνομία να κάνει έρευνα», είπε στην τηλεόραση ΣΚΑΪ.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ αρχικά αμφισβητούσε τις αιτίες θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, τώρα τις δέχεται. Είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου όταν πέθανε η Μαλένα το 2019 και έδειχνε ότι δεν δεχόταν τα περί ηπατικής ανεπάρκειας. Τώρα όμως το δέχεται όπως και τα περί αγενεσίας φλεβόκομβου για την Ίριδα που έφυγε το 2021», είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι ιατροδικαστές έχουν τα ευρήματα μπροστά τους. Όσον αφορά τα εσωτερικά όργανα έχουμε τα ιστολογικά που διατηρούνται και όσον αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν γίνει και να χρειαστούν να γίνουν επιπλέον, θα γίνουν. Είναι προφανές από τα ευρήματα που έχουμε δει όλοι μας, υπάρχουν σοβαρές αστοχίες στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις».

Για τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις είπε: «οι συνάδελφοι κατέγραψαν σε γενικές γραμμές τις εικόνες αλλά υπήρξαν αστοχίες. Προφανώς αν δεν είχαμε ελλείψεις μετά τον θάνατο της Μαλένας, πιθανά η υπόθεση να είχε πάρει άλλη τροπή και να είχαν σωθεί κάποια από τα παιδιά. Και τότε έγιναν αυτά που έπρεπε. Έγινε ιστολογική και τοξικολογική αλλά έγιναν λάθη».

«Το θέμα δεν είναι ότι δεν βρήκαμε τίποτα στο πρώτο παιδί και είπαμε “απροσδιόριστος θάνατος”. Αυτό θα ήταν ένα καλό σενάριο. Εδώ ερμηνεύτηκαν κάποια ευρήματα με ένα λάθος τρόπο και δώσαμε μια παθολογική κατάσταση, η οποία κλείδωνε την υπόθεση. Δεν υπάρχει έγκλημα όταν λες ηπατική ανεπάρκεια. Δεν μπορεί να πάει το μυαλό του αστυνομικού σε εγκληματική ενέργεια όταν υπάρχει ένα τέτοιο πόρισμα. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι κλειδώναμε αιτίες. Παρόλα αυτά, αν τώρα πάμε σε ασφυκτικό θάνατο, πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν εύκολο να το δούμε από την αρχή», κατέληξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr