Αναζητούν τον δράστη που πυροβόλησε τους 3 Κρητικούς – «Κλειδί» οι κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό του τζιπ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζητούν τον δράστη που πυροβόλησε τους 3 Κρητικούς – «Κλειδί» οι κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό του τζιπ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του πιστολέρο και του συνεργού του, για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 3 άτομα, το ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Αρχικά η έρευνα είχε ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο έδρασε ο πιστολέρο φαίνεται να παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα και για αυτό πλέον έχει αναλάβει το τμήμα δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει από το πρωί ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον πιστολέρο που άνοιξε πυρ εναντίων της παρέας των Κρητικών, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή μετά από νυχτερινή έξοδο καθώς έκαναν μπάτσελορ πάρτι σε ένα από τα μέλη της παρέας.

Ο άγνωστος δράστης μαζί με τον συνεργό του επέβαιναν σε ένα τζιπ ανθρακί χρώματος και με αυτό διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς. Τώρα στην ΕΛ.ΑΣ. σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας από τα καταστήματα της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε το τζιπ και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες των 9 χιλιοστών που μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το χρονικό του καβγά και των πυροβολισμών

Ανατροπή στην υπόθεση με τους πυροβολισμούς έξω από κλαμπ στο Γκάζι, καθώς αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως τα θύματα δεν είχαν σχέση με το περιστατικό, τελικά όπως προέκυψε οι τρεις άνδρες από την Κρήτη διαπληκτίστηκαν με τους 2 επιβαίνοντες στο τζιπ, με τους τελευταίους να τους χτυπούν και να τους πυροβολούν.

Συγκεκριμένα μία παρέα από 6-7 Κρητικούς βγήκαν από νωρίς και διασκέδαζαν γιατί ένας από αυτούς παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου και έκαναν μπάτσελορ πάρτι.

Πέρασαν από διαφορά νυχτερινά μαγαζιά και περίπου 03:00 πήγαν σε ένα στη συμβολή των οδών Ευάδνης και Πειραιώς. Κατά τις 06:00 βγήκαν και πήγαν να φάνε σε πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιακχου πλησίον από το κλαμπ όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο διαπληκτίστηκαν και ο ένας έβγαλε όπλο

Λίγη ώρα μετά και ενώ 2-3 από τα άτομα που έτρωγαν κάποιος από τους υπόλοιπους που ήταν παραδίπλα φέρεται να φώναξε «εεεεεε οοοοο» την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί τζιπ Range Rover. Γι αυτή την ασήμαντη αφορμή ο οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο λίγο πιο κάτω και δυο άτομα πιθανόν ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός κατέβηκαν και προσέγγισαν την παρέα των Κρητικών.
Στη συνέχεια ένας εκ των επιβαινόντων του ΙΧ δυο έριξε ένα χαστούκι, σε έναν από την παρέα των Κρητικών με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να αντιδράσουν. Τότε ο δεύτερος από τους επιβαίνοντες του τζιπ έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τους τρεις.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί 4 κάλυκες των 9 χιλιοστών ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου καθώς φαίνεται να έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Την έρευνα έχει αναλάβει το τμήμα δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Στο Γεννηματάς και οι τρεις με τραύματα στο κεφάλι -Σοβαρά ο ένας

Τα τρία θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τραύματα στο κεφάλι. Πρόκειται για δύο αδέρφια τον 33χρονο Ο.Δ., τον 28χρονο Ο.Ι. και τον φίλο τους 28χρονο Ρ.Φ., ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα δύο αδέρφια φαίνεται να είναι εκτός κινδύνου ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο φίλος τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr