Ανδραβίδα: Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Φάντομ – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πιλότο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδραβίδα: Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Φάντομ – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πιλότο

Σε βαθύ πένθος η οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού και η οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας
Βαρύ είναι το πένθος για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά την ανακοίνωση του ΓΕΑ που επιβεβαίωσε τον θάνατο του ενός εκ των δύο πιλότων του μοιραίου Φάντομ -F4 στην Ανδραβίδα.
Πρόκειται για τον 29χρονο Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, Υποσμηναγό των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του λιμανιού του Κατακόλου, πέντε ώρες μετά από την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε με τον έτερο πιλότο, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται.
Ο 29χρονος είχε καταγωγή από την Αρκαδία, ενώ το μεγάλο του όνειρο από παιδί ήταν να γίνει Ίκαρος, ωστόσο το όνομα του θα γραφτεί στο πάνθεον των ηρώων Ιπτάμενων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας έχει στείλει κλιμάκιο ψυχολόγων στις οικογένειες των χειριστών, που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, τα οποία βρέθηκαν εκεί που έπεσε, 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr