Ανδραβίδα: Κενά στην απολογία του δράστη – Όσα είπε για το μοιραίο απόγευμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδραβίδα: Κενά στην απολογία του δράστη – Όσα είπε για το μοιραίο απόγευμα

Οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος

Περισσότερες από τέσσερις ώρες κράτησε η απολογία του 60χρονου δράστη του τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας.

Ο 60χρονος μετά την απολογία του πήρε τον δρόμο για τις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέως. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετραπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και αυτή τη φορά ωστόσο δεν είπε το παραμικρό για τα δύο μωρά 1,5 και 2,5 ετών παρά την επιμονή του Ανακριτή για τη δολοφονία των παιδιών.

Ανδραβίδα: Όσα ισχυρίζεται ο δράστης του τετραπλού φονικού για το μοιραίο απόγευμα

Ενώπιον του Ανακριτή, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό του εγκλήματος αλλά και για τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτό.

Υποστήριξε σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrisnews, ότι υπήρξε μια συμπλοκή ανάμεσα στον ίδιο και το άτυχο ζευγάρι, η οποία οδηγήθηκε πάνω στο κρεβάτι, έβγαλε το όπλο που είχε στην κατοχή του και έπεσε ένας πυροβολισμός.

Από κει πέρα, ο 60χρονος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα άλλο, ούτε για τη δολοφονία των παιδιών, ούτε και για τα πτώματα που βρέθηκαν τοποθετημένα πάνω σε τρέιλερ στην αυλή του σπιτιού. Παράλληλα και όσον αφορά στα αίτια υποστήριξε ότι δεν είχαν να κάνουν με ενοίκια που όφειλε το ζευγάρι αλλά με τη συμπεριφορά των θυμάτων προς την μητέρα του.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης Σπύρο Ανδριόπουλο, ο 60χρονος πήρε τη συγκατάθεση των θυμάτων του για να εισέλθει στο σπίτι, όπου πήγε για να λύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Υποστήριξε ότι δέχθηκε ξανά φραστική επίθεση και σωματική βία από το 32χρονο θύμα και έτσι οδηγήθηκαν σε συμπλοκή μέσα στο σπίτι. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή και μετέπειτα σε δολοφονία.

Ανδραβίδα: Όσα υποστήριξε ο δράστης

«Δεν πήγαινε άλλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή. Και συμπλήρωσε: «πήγα στο σπίτι τους και μαλώσαμε άσχημα, πιαστήκαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιό τους. Εκεί τους πυροβόλησα. Οι άνθρωποι αυτοί έκλειναν τον διακόπτη του νερού και του ρεύματος, και άφηναν την υπερήλικη μητέρα μου στα σκοτάδια και χωρίς νερό. Εκείνη την ημέρα, με πήρε εκείνη τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε πως για ακόμη μια φορά δεν είχε ρεύμα και νερό. Εγώ τους πήρα τηλέφωνο και προσπάθησα να εξομαλύνω την κατάσταση, όμως ο 32χρονος μου επιτέθηκε φραστικά. Τότε πήγα από το σπίτι για να μιλήσουμε από κοντά. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή των τριών μας. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου τους πέταξα στο κρεβάτι και τους πυροβόλησα».

Φονικό στην Ανδραβίδα: Η Πάτρα και το εννιάρι

Ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν δύο ερωτήματα και συγκεκριμένα αν υπάρχει συνεργός αλλά και γιατί βρέθηκε στην Πάτρα. Ο κος Ανδριόπουλος απάντησε ότι δεν υπάρχει άλλο άτομο που τον υπέθαλπε, ούτε αναφέρεται κάτι τέτοιο στη δικογραφία.

«Ο κατηγορούμενος περιπλανιόταν, όντας σε σύγχυση, στην Πάτρα. Το μόνο που είπε είναι ότι ήθελε να ξεφορτωθεί το όπλο, βρήκε καταφύγιο σε μια παλιά βάρκα στο καρνάγιο στην Πάτρα ενώ κοιμήθηκε και στο αμάξι του, αλλά όχι σε κάποιο διαμέρισμα» είπε ο κ. Ανδριόπουλος.

Όσον αφορά το λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα όπου είχε κρύψει το εννιάρι πιστόλι με το οποίο δολοφόνησε το ζευγάρι ο δράστης υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο στοιχείο δεν επιλέχθηκε τυχαία. Κατά την απολογία του είπε, σύμφωνα με το patrinews, πως τα κλειδιά της συγκεκριμένης πολυκατοικίας τα είχε στην κατοχή του μέσω μιας παλιάς και τυχαίας γνωριμίας που είχε με ένα άτομο το οποίο ενοικίαζε σπίτι στην πολυκατοικία και πλέον δε μένει εκεί.

Το άτομο αυτό είχε δώσει τα κλειδιά στον 60χρονο μήπως χρειαστεί να πάει εκεί για οποιοδήποτε λόγο. Θυμήθηκε ότι έχει ακόμα τα συγκεκριμένα κλειδιά και για αυτό έκρυψε εκεί το όπλο του εγκλήματος.

Όσον αφορά με το πιστόλι Zastava των 9mm, σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, άνηκε στον πατέρα του δράστη που έχει φύγει από τη ζωή, και το άφησε στο γιο του, ο οποίος όπως είπε, το είχε κρατήσει σαν ενθύμιο.

Η επιστροφή στην Ανδραβίδα πριν τη σύλληψη

Ο κος Ανδριόπουλος μετέφερε και τα όσα ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ενώπιον του Ανακριτή αναφορικά με την επιστροφή του στο σπίτι του στην Ανδραβίδα. «Είπε πως αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Ανδραβίδα γιατί λυπήθηκε ένα σκυλάκι που είχε και επειδή δεν είχε να φάει, φοβήθηκε μήπως πάθει κάτι. Και έτσι γύρισε στο σπίτι του όπου τον περίμεναν οι αστυνομικοί».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη δεν έγινε δεκτό στην παρούσα φάση. Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο θα το επαναλάβει. Επίσης, ο μοναδικός συγγενής που θέλησε να μάθει για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου ήταν μόνο ο γιος του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr