ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για τα «πορτοκαλί» νησιά – Ερχεται «μοντέλο Μυκόνου» σε Πάρο, Σαντορίνη, Ιο, Κρήτη;

Ποια οριζόντια μέτρα εξετάζονται σε τοπικό επίπεδο
Ανησυχία για τα «πορτοκαλί» νησιά – Ερχεται «μοντέλο Μυκόνου» σε Πάρο, Σαντορίνη, Ιο, Κρήτη;

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά από την κυβέρνηση – Ποια οριζόντια μέτρα εξετάζονται σε τοπικό επίπεδο

Να περιορίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με όσο το δυνατόν μικρότερες «απώλειες» επιθυμεί η κυβέρνηση, η οποία προσανατολίζεται σε αυστηρά μέτρα όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπειες για τον τουρισμό, οι οποίες θα πλήξουν και την οικονομία.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να είναι έτοιμοι να παρέμβουν όταν κριθεί απαραίτητο.

Τη στιγμή που η Μύκονος έχει χαμηλώσει τα ηχεία, μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία το Σάββατο και οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τους τοπικούς παράγοντες του νησιού για την έκβαση της τουριστικής περιόδου πληθαίνουν, ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν πέντε ακόμα νησιά.

Πρόκειται για την Πάρο, τη Σαντορίνη, την Ίο, την Κρήτη, αλλά και την Κέρκυρα στην οποία τα τελευταία 24ωρα επιδεινώνεται η κατάσταση.

Ενδεικτικά, στα 91 ανήλθαν τα νέα κρούσματα χθες στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ τα 50 άγγιξαν στο Ρέθυμνο.

Η κατάσταση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι πλέον οριακή, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να υιοθετήσει το «μοντέλο της Μυκόνου» σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την προστασία από τον κορονοϊό. Παράλληλα στην κυβέρνηση εξετάζονται διάφορα μέτρα που θα αφορούν τοπικά lockdown, ώστε να περιορίζεται η διασπορά.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

  • Υποχρεωτικό έξτρα διαγνωστικό τεστ (εκτός από τα ήδη προβλεπόμενα) για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό – Δυνατότητα στον εργοδότη να αποσύρει όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από θέσεις εργασίας με στενή επαφή με το κοινό στα ξενοδοχεία και μετακίνησή τους σε άλλα πόστα.
  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως οργανωμένα πάρτυ, πανηγύρια, λαϊκές αγορές
  • Απαγόρευση μουσικής όλο το εικοσιτετράωρο
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα
  • Μείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων στην εστίαση από τα 10 στα 4 και κατ’ εξαίρεση 6, εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού.

Παγώνη στο Newsbomb.gr: «Καμπανάκι» για lockdown τύπου Μυκόνου και σε άλλα νησιά

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Αν συνεχιστούν τέτοιου είδους πάρτι σε πριβέ βίλες στα νησιά η διασπορά θα είναι μεγάλη. Δεν αποκλείεται και σε άλλα νησιά με αυξημένο ιικό φορτίο όπως η Πάρος, η Ίος και η Σαντορίνηνα δούμε lockdown όπως τη Μύκονο. Αυτό θα είναι καταστροφικό για τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό», επεσήμανε το απόγευμα της Κυριακής η Ματίνα Παγώνη στο Newsbomb.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ