ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή στην Εύβοια – Ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή στην Εύβοια – Ωράριο λειτουργίας
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Εύβοια για την Κυριακή 8 Μαΐου

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 8 Μαΐου στην Εύβοια, στο πλαίσιο και των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησαν την Τρίτη 3 Μαΐου. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα για την Κυριακή, το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 – 16:00.

Οι αλλαγές στα rapid των ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Από την Πρωτομαγιά επίσης καταργείται το ένα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, κάτι που θα ελαφρύνει και την τσέπη τους από το βάρος της δαπάνης που έχουν από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Βέβαια, η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μην σταματήσουν τα δύο rapid test όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ποιο μέτρο δεν καταργείται

Η κατάργηση των μέτρων επρόκειτο να γίνει σε δεύτερο χρόνο και την 1η Ιουνίου με το τέλος της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Προς το παρόν, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σίγουρα μέχρι 31 Μαΐου, όμως, ειδικοί και ηγεσία του υπουργείου Υγείας βάζουν «πάγο» στην κατάργηση και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες τι θα αποφασιστεί τελικά. Έτσι κι αλλιώς όμως, είναι αναμενόμενο πως ακόμα και αν ανακοινωθεί τελικά επίσημα η άρση της υποχρεωτικής μάσκας, θα υπάρχουν εξαιρέσεις, για τα νοσοκομεία ή ίσως τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr