Άνοιγμα σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, λέει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιγμα σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, λέει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για το άνοιγμα των σχολείων

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων τα προβλήματα παραμένουν ίδια. Εδώ και 10 μήνες που ξεκίνησε η πανδημία να πλήττει την παγκόσμια κοινότητα και ασφαλώς και τη χώρα μας καμία πρόταση του εκπαιδευτικού κόσμου και κυρίως των εκπαιδευτικών της τάξης δεν εισακούστηκε από το Υπουργείο και την κυβέρνηση. Η Υπουργός  ανακοινώνει πως κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία μετά από την εισήγηση των ειδικών. Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε κανένα λόγο να  αμφιβάλουμε για  την επιστημονική τους  άποψή  και πρόταση. Την ασπαζόμαστε και την ακολουθούμε όπως οφείλουμε.

Μήπως όμως ήρθε και η ώρα η κ. Υπουργός να ακούσει και την άποψη των εκπαιδευτικών; Μήπως είναι καιρός να υιοθετήσει και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας;  Οι προτάσεις μας έχουν στόχο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας, των γονιών και των εκπαιδευτικών .

Όλους αυτούς τους μήνες, τα μοναδικά μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας είναι μια υπερμεγέθης μάσκα για τα παιδιά (ευτυχώς αυτή τη φορά ήρθαν μάσκες για τους μαθητές, αλλά και πάλι δεν επέτυχαν το μέγεθος …μόνο για τους μικρούς έστειλαν) και ένα παγουρίνο που χωράει δυο γουλιές νερό! Καθώς επίσης και αύξηση ωραρίου των Νηπιαγωγείων για 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουν τον συνωστισμό; Αλήθεια πόσο βαθειά νυχτωμένοι!  

Όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι μέτρα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, τα πράττουν όλοι οι εκπαιδευτικοί χωρίς να έχουν κάποια υπόδειξη από το Υπουργείο (διαφορετικές είσοδοι όπου είναι εφικτό, αερισμός στις αίθουσες, αποστάσεις στα διαλείμματα, κλπ).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει   άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την λειτουργία των σχολικών μονάδων, με:

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους.
Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία και όχι 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Για τη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που το επιθυμούν, στον εθνικό εμβολιαστικό σχεδιασμό.
Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Εκπαίδευση, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, και άμεσα γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
Κάλυψη όλων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
Αναπροσαρμογή της ύλης των μαθημάτων (ας αναλογιστούν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα, οι μαθητές των μικρών τάξεων) ώστε έπειτα από δύο σχολικά έτη με τεράστια ζητήματα λειτουργίας και με την τηλεκπαίδευση να μην καλύπτει το σύνολο των μαθητών αλλά ούτε και να μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία,  να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο επόμενο σχολικό έτος δίχως μαθησιακά κενά και ανισότητες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr