Ανοίγουν τα Jumbo στην Χαλκίδα: Η επίσημη ανακοίνωση και το ωράριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν τα Jumbo στην Χαλκίδα: Η επίσημη ανακοίνωση και το ωράριο

Ανοίγουν τα Jumbo από σήμερα, όπως επίσημα ανακοίνωσε η εταιρεία. Δείτε το ωράριο για τις αγορές.

Τα Jumbo ανοίγουν τελικά τη Δευτέρα 5 Απριλίου, όπως ενημερώνουν με σχετική επίσημη ανακοίνωση. Το Πάσχα πλησιάζει και το ενδιαφέρον αυξάνεται για τις αγορές και τα δώρα του Πάσχα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την εταιρεία: «Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, σας ενημερώνουμε ότι όλα μας τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν με την υπηρεσία του ραντεβού . Το ραντεβού ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο για 1 άτομο. Λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» , τα ραντεβού εντός του καταστήματος ΔΕΝ μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα των Σπάτων και του Αμαρουσίου στο Avenue. Ευχαριστούμε πολύ!»

Σημειώνεται πάντως ότι θα υπάρξουν και νέες αλλαγές μετά τα νέα μέτρα κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων που ξαφνικά )μόλις 48 ώρες αργότερα) αποφάσισαν να μην ανοίξουν το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των Jumbo αυτός είναι ο εξής:

Παρακαλούμε επιλέξτε κατάστημα και ακριβή ώρα προσέλευσης.

Το ραντεβού ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο για 1 άτομο.

Αφού κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε άμεσα email επιβεβαίωσης και 2 ώρες πριν το ραντεβού σας θα λάβετε email & sms υπενθύμισης του ραντεβού. Αν κλείσετε το ραντεβού σας σε λιγότερο από 2 ώρες θα λάβετε άμεσα email & sms επιβεβαίωσης.

Λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» , τα ραντεβού εντός του καταστήματος ΔΕΝ μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά.

Ωράριο λειτουργίας :

Δευτέρα έως Σάββατο: 08.00-20.30

Ωράριο επιστροφών:

Υγιή προϊόντα: Τρίτη εως Παρασκευή 08:00-20:30

Ελαττωματικά προϊόντα: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 14.00 – 20.30

Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο δεν υπα΄ρχει ειδική αναφορά για τις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο με κωδικό 6.

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τελευταίο «επεισόδιο», η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, η οποία, δύο μόλις μέρες πριν σηκώσουν ρολά τα καταστήματα, έκρινε ότι στη Θεσσαλονίκη, την Αχαία και την Κοζάνη δεν θα πρέπει να ισχύσει το μέτρο.

Η κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ενημερωθεί προκαταβολικά για το τί επρόκειτο να αποφασίσουν οι ειδικοί αποδέχθηκε άμεσα την εισήγηση και ως εκ τούτου, οι έμποροι στις τρεις παραπάνω περιοχές, θα αναμείνουν κι άλλο στο …ακουστικό τους.

Μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, γεννάται το ερώτημα πόσο σίγουρο είναι ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα στις υπόλοιπες περιοχές μεθαύριο, κι αν ναι, για πόσο. Διότι όπως προκύπτει από τα γεγονότα, οι ανατροπές είναι συνεχείς και οι αντικρουόμενες αποφάσεις διαδέχονται η μία την άλλη με απόσταση λίγων ωρών…

Οργή για το θέατρο του παραλόγου με το λιανεμπόριο

Η αιφνίδια πρόταση να μπει λουκέτο στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα που πρότεινε η Επιτροπή και υιοθέτησε η κυβέρνηση, έχει φέρει τους εμπόρους των συγκεκριμένων περιοχών στα όρια τους.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό και εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους, για την απόφαση της τελευταίας στιγμής, καθώς υπήρχε επίσημη ενημέρωση ότι τα καταστήματα τους, θα ανεβάσουν κανονικά τα ρολά από την Δευτέρα 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με το voria.gr, αναφέρουν πως «είναι αδιανόητο δυο ημέρες νωρίτερα να ανακοινώνουν οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου πανελλαδικά, γνωρίζοντας την επιθετική πορεία του ιού και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα και την τελευταία στιγμή να εξαιρούν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου τρεις περιοχές».

Όπως λένε οι έμποροι κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος όμως παράλληλα αναρωτιούνται τι θα γίνουν τα εμπορεύματα που έχουν παραγγείλει και ποτέ τελικά θα ανοίξουν. Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία τους για τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων που είναι, όπως τονίζουν προ των πυλών.

«Μοιάζει με ανέκδοτο, κάθε λίγο αλλάζουν τις ημερομηνίες ανοίγματος, ακολουθούν ένα ακορντεόν καθεστώς λειτουργίας που μας έχει στραγγίξει. Η τακτική αυτή αποτελεί ταφόπλακα για τον κλάδο μας. Το ζητούμενο είναι να ανοίξουμε επιτέλους και να μην μας εμπαίζουν! Περιμέναμε πως και πως πως να ανοίξουμε και τελικά δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Είμαστε πέντε μήνες κλειστά. Κάναμε αγώνα να βρούμε εμπόρευμα και τελικά θα μείνουμε να το κοιτάμε… Φοβάμαι πως έχει χαθεί ο έλεγχος» τονίζει έμπορος επισημαίνοντας πως όλο το διάστημα που λειτουργούσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, εφάρμοζαν πιστά και απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου. Μόλις αισθανθήκαμε μια μικρή σπίθα αισιοδοξίας με την ανακοίνωση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό περιορισμούς βέβαια πάντα, η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά έκανε πίσω για τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει συσσωρευμένο απούλητο εμπόρευμα, από πέρυσι, που έχουμε πληρώσει συν το καινούργιο. Ποτέ θα τα πουλήσουμε όλα αυτά;» αναρωτιέται έμπορος υποδημάτων υπογραμμίζοντας πως θα ήταν ολέθριο αν χαθεί και το φετινό Πάσχα.

Αγανάκτηση στην Αχαΐα

Ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι επικρατεί αγανάκτηση και οργή για τον «πρωτοφανή εμπαιγμό».

Πιο αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

«Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου για την περιοχή της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με αναφορές της επιτροπής και της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα θα ανοίξει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα παρά το τεράστιο ιικό φορτίο. Νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο, ένας νομός μια αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο lockdown. Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό. Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο».

Για την απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από νέα ξαφνική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι «απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε μέσα στη νύχτα ότι δεν ανοίγουμε και είναι απαράδεκτο να μένουμε κλειστοί» και πρόσθεσε ότι «η μισή Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο και δεν έχουμε καταλάβει με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση».

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε ότι «δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση», υπογραμμίζοντας ότι «θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους και θα μείνουμε ανοικτά», καθώς όπως είπε «δεν έχουμε άλλο περιθώριο, είναι όλοι στα κάγκελα».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, «δεν είμαστε εμείς εστία μετάδοσης του ιού, γιατί έχουμε υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούσαμε και θα τα τηρήσουμε».

Αναρωτήθηκε μάλιστα, «γιατί δεν κλείνει η Αθήνα και κλείνει η Πάτρα, αφού εκεί έχει περισσότερα κρούσματα» και τόνισε ότι έτσι κι αλλιώς «πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr