Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας ΠΣτΕ: Η «ΠΥΞΙΔΑ» γίνεται θεσμός Webinars αγωγής επαγγελματικής σταδιοδρομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας ΠΣτΕ: Η «ΠΥΞΙΔΑ» γίνεται θεσμός Webinars αγωγής επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια του προγράμματος της «ΠΥΞΙΔΑΣ»

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια του προγράμματος της «ΠΥΞΙΔΑΣ».

Σαράντα έξι (46) ομιλητές – μέντορες, καταξιωμένοι επαγγελματίες, κυρίως της Στερεάς Ελλάδας, μετέφεραν στους μαθητές/τριες μας τα κριτήρια και κίνητρα επιλογής επαγγέλματος, την καθημερινότητα, τις χαρές, τις δυσκολίες, τη σταδιοδρομία και την επαγγελματική τους πορεία, την προοπτική και το μέλλον των επαγγελμάτων, συνοδευόμενων με τις συμβουλές τους.

Ενδεικτικά στα webinars συμμετείχαν:
ο όμιλος «Τσάκος» με το δυναμικό της και την προσωπική παρουσία του καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου
ο όμιλος “SABO SA” με την κ. Ευγενία Κοίλιαρη
ο κ. Φλογαϊτης Σπύρος, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου
ο κ. Τριανταφύλλου Βασίλης, λέκτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πάτρας
ο κ. Γιακουμάκης Γιώργος, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
ο κ. Αγαθάκης Κώστας, Γενικός Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ
κ. Λώλος Παναγιώτης, Γενικός Διευθυντής τομέα σωλήνων χαλκού της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ»
ο κ. Πλούταρχος Γιάννης, τραγουδιστής – συνθέτης
ο κ. Κτιστάκις Γιάννης, Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Καθηγήτης της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
η κ. Μπακογιάννη Νίκη, Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος

Ευχαριστούμε όλους τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους, οι οποίοι είναι άνθρωποι καταξιωμένοι μέσα από την επαγγελματική τους καριέρα και την αγάπη τους για το επάγγελμά τους, τους Διευθυντές Β/θμιας Εκπαίδευσης για τη διευκόλυνση της ενημέρωσης των μαθητών και όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της «ΠΥΞΙΔΑΣ».

« Μαζί με τον Περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανό, σχεδιάσαμε φέτος την καινοτόμο δράση ΠΥΞΙΔΑ με στόχο να ενημερώσουμε, να εμπνεύσουμε, να συμβουλεύσουμε τους μαθητές/τριες και να καθοδηγήσουμε μέσα από την πραγματικότητα τη σκέψη τους και την επιλογή της επαγγελματικής τους πορεία. Τα webinars της ΠΥΞΙΔΑΣ θα παραμείνουν στο κανάλι της Περιφέρειας στο YouTube, καθώς και στο http://www.pste.gov.gr/education/ για αρκετό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν να τα επισκεφτούν επιπλέον μαθητές/τριες. Μέχρι σήμερα ένας μεγάλος αριθμός, που τείνει περίπου τις 6000, έχουν παρακολουθήσει τα webinars. H ΠΥΞΙΔΑ θα έρθει πάλι κοντά στους μαθητές τη νέα σεζόν με μεγαλύτερη δυναμική και νέες πληροφορίες», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γαλάνης Κωνσταντίνος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr