ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν αποκλείονται Χριστούγεννα σε καραντίνα

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν αποκλείονται Χριστούγεννα σε καραντίνα

Σοβαρό ενδεχόμενο να συνεχιστεί η καραντίνα και τα Χριστούγεννα άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στoν τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως εξήγησε, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό διπλασιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε σχέση με την πρώτη περίοδο της πανδημίας πέρσι την άνοιξη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως σήμερα είναι διασωληνωμένοι 200 ασθενείς ενώ στο αποκορύφωμα της πανδημίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown ήταν 100.  «Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης, ένας αδιάψευστος δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Είναι περίπου 200 οι διαωληνωμένοι σήμερα ενώ στο peak της πανδημίας τον Απρίλιο ήταν περίπου 100», ανέφερε. «Άρα μιλάμε για έναν διπλασιασμό των διασωληνώσεων σε σχέση με εκείνη την εποχή και ενώ το σύστημα έχει ακόμη χωρητικότητα, αυτή η αύξηση δείχνει ότι οι εφεδρείες, αν δεν προσέξουμε, αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα, θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε», συνέχισε.

Επισήμανε δε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην βρισκόμαστε σε καραντίνα τα Χριστούγεννα» καθώς αυτό θα κριθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. «Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε» ανέφερε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ