Αντώνης Σύκαρης: Παραμένει στα Ιμαλάια η σορός του – Τι φοβάται ο γιος του Έλληνα ορειβάτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Σύκαρης: Παραμένει στα Ιμαλάια η σορός του – Τι φοβάται ο γιος του Έλληνα ορειβάτη

Ακόμα στα Ιμαλάια εξακολουθεί να βρίσκεται η σορός του αδικοχαμένου έλληνα ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη

Ακόμα στα Ιμαλάια εξακολουθεί να βρίσκεται η σορός του αδικοχαμένου έλληνα ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη, μετά από 25 ολόκληρες ημέρες, με τις ελπίδες της οικογένειας του παγκοσμίου φήμης αλπινιστή για την ανάσυρση και τον επαναπατρισμό του να εξανεμίζονται ώρα με την ώρα.

«Δυστυχώς δεν έχουμε κανένα απολύτως νέο, η επικοινωνία με τους ορειβάτες είναι εξαιρετικά δύσκολη. Έχω ξαναστείλει μήνυμα, και φοβάμαι ότι θα μείνει εκεί» αναφέρει στο newsit.gr ο γιος του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη, Γιάννης Σύκαρης.

Σε λίγες ώρες τελειώνει το παράθυρο καιρού, με τον Γιάννη Σύκαρη να εξηγεί πως «ό,τι ήταν να γίνει, θα είχε γίνει. Στην πραγματικότητα δεν ξέρω τι τελικά θέλουμε, οπότε η ζωή να αποφασίσει τι θα γίνει. Είναι επίπονη διαδικασία να τον δούμε, είναι δύσκολο. Αλλά από την άλλη εκείνος θα ήθελε είναι στο βουνό. Είναι σαν ένας καπετάνιος να πάθει κάτι πάνω στο πλοίο του. Θα τον αφήναμε εκεί γιατί είναι πάνω στον βράχο, καθισμένος, αναλλοίωτος και θα βλέπει την ίδια θέα για πάντα. Σε όλους τους πολιτισμούς υπάρχει η τελετή του να έρχεται το σώμα για έναν τελευταίο αποχαιρετισμό και το θέλω κι εγώ».

Ωστόσο, μη μπορώντας να κρύψει τα συναισθήματά του προσθέτει, μιλώντας στο newsit.gr ότι «ταυτόχρονα, όταν σκέφτομαι και προβάρω στο μυαλό μου αυτή την διαδικασία έχω δεύτερες σκέψεις. Από την μία θέλω τον μπαμπά μου, από την άλλη…».

Ο Αντώνης Σύκαρης ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ορειβάτες, έχοντας κατακτήσει έξι από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων στον κόσμο.

Στις 12 Απριλίου 2022 και αφού λίγες ώρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή του Νταουλαγκίρι στην τέταρτη του προσπάθεια, άφησε την τελευταία πνοή του, ενώ βρισκόταν στα 7.400 μέτρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr