Απεβίωσε 63χρονη τουρίστρια επειδή καθυστέρησε το ασθενοφόρο – Καταγγελίες κατοίκων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε 63χρονη τουρίστρια επειδή καθυστέρησε το ασθενοφόρο – Καταγγελίες κατοίκων

Τουρίστρια κατέληξε στη Χαλκιδική με νέες καταγγελίες για καθυστερημένη έλευση ασθενοφόρου να έρχονται στην επιφάνεια.

Στην Ουρανούπολη μία 63χρονη γυναίκα κατέληξε από παθολογικά αίτια με τους οικείους της να αναφέρουν ότι ο θάνατός της, οφείλεται εν μέρει και στην καθυστερημένη άφιξη του ασθενοφόρου.

H 63χρονη τουρίστρια, ρουμανικής καταγωγής βρισκόταν με γκρουπ για διακοπές στη Χαλκιδική.

Χθες το μεσημέρι κι ενώ το γκρουπ γευμάτιζε σε εστιατόριο της περιοχής, η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις της. Κι ενώ το συμβάν καταγράφηκε ως λιποθυμικό επεισόδιο, η κατάληξη ήταν τραγική με την 63χρονη να αφήνει την τελευταία της πνοή.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής δεν υπάρχει καν ασθενοφόρο και το πρόβλημα είναι τεράστιο στον νομό. Για να πάει το ασθενοφόρο στην Ουρανούπολη ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο και διένυσε μια απόσταση περίπου 55 χιλιομέτρων για την οποία χρειάστηκε περίπου μία ώρα κι ένα τέταρτο…

Τέσσερα ασθενοφόρα για ολόκληρη τη Χαλκιδική

Η γυναίκα υπέστη ανακοπή στο μεσοδιάστημα και κατέληξε πριν την παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη Χαλκιδική υπάρχουν σε ετοιμότητα 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες ενός εκατομμυρίου πληθυσμού που κινείται στο νομό κατά την καλοκαιρινή σεζόν.

Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική, η οποία έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στην περιοχή της Ουρανούπολης, με τον θάνατό της να αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έκανε μια ώρα και ένα τέταρτο ώστε να φτάσει στο σημείο.

Όπως Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή που διέθετε το κατάστημα, καθώς και των διασωστών που έσπευσαν στο σημείο, η γυναίκα δυστυχώς κατέληξε, με την ώρα θανάτου να προσδιορίζεται στις 4 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr