Απίστευτο: Έκοψαν το επίδομα αναπηρίας σε 15χρονο ο οποίος έχει χάσει το χέρι του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: Έκοψαν το επίδομα αναπηρίας σε 15χρονο ο οποίος έχει χάσει το χέρι του

Τι απαντάει ο ΕΦΚΑ για την αδιανόητη απόφαση να κόψει το επίδομα από ένα 15χρονο που δεν έχει το χέρι του

Μία σοβαρή καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας για τον ΕΦΚΑ και μία απίστευτη απόφαση να κόψει το επίδομα αναπηρίας από ένα 15χρονο αγόρι που δεν έχει το ένα του χέρι από τον αγκώνα και κάτω.

Συγκεκριμένα, ακροατής του Realfm 97,8 κατήγγειλε το περιστατικό στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού, σοκάροντας τους πάντες με την περιγραφή του.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, ο εγγονός του γεννήθηκε το 2007 και όταν η μητέρα του ήταν έγκυος 5 μηνών, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω.

«Η οικογένεια του εγγονού μου κίνησε μια διαδικασία για ένα τεχνητό μέλος, το οποίο κόστιζε 13.000 ευρώ. Τρέχαμε στα υπουργεία και η γραφειοκρατία ήταν μεγάλη. Μας είπαν τελικά “πάρτε το μέλος όσο κοστίζει και θα καλύψουμε το κόστος μετά”. Τελικά ούτε τα μισά δεν πήραμε», εξομολογήθηκε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό.

«Έως το 2014 λόγω αναπηρίας κατά 67% το παιδί έπαιρνε επίδομα. Τότε επειδή άλλαξαν οι πίνακες και προβλεπόταν ότι για να έχει κάποιος αναπηρία σε ποσοστό 67% θα έπρεπε να τού λείπει το χέρι από τον αγκώνα και πάνω κόπηκε το επίδομα. Πήγαμε με την κόρη μου στα ΚΕΠΑ στην Πειραιώς και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και δεν βγάλαμε άκρη πουθενά», είπε ο παππούς του 15χρονου.

Τι απάντησε ο Οργανισμός 

Στην εκπομπή μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος τόνισε ότι «υπάρχει μια συγκεκριμένη λίστα παθήσεων που καταρτίζουν γιατροί ώστε μόλις οι πολίτες περνούν από επιτροπές ΚΕΠΑ να βγαίνει το ποσοστό αναπηρίας και να παίρνουν συντάξεις και διάφορες παροχές ή επιδόματα. Προφανώς από όσα μας είπε ο κ. Βλάχος καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει στη λίστα το να μην έχει το χέρι του κάποιος από τον αγκώνα και κάτω. Φυσικά και είναι παράλογο να μην υπάρχει. Όμως, δεν είναι δουλειά του ΕΦΚΑ και των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας. Είναι δουλειά γιατρών».

Τέλος, ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι θα εισηγηθεί στο υπουργείο ώστε να ενταχθεί και αυτή η πρόβλεψη αναπηρίας στη λίστα, προκειμένου ο 15χρονος να πάρει το επίδομα αναπηρίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr