Αποκλειστικό – Αλιβέρι: Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι αστυνομικοί & πυροσβέστες για τον κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικό – Αλιβέρι: Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι αστυνομικοί & πυροσβέστες για τον κορονοϊό

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αστυνομικών και Πυροσβεστών έγιναν στην Κύμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 4 αστυνομικοί, κυρίως από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου και 4 Πυροσβέστες προσήλθαν και εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο της Κύμης. Η επιλογή τους έγινε μέσα από τη λίστα που έχει καταρτιστεί για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν και υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες επελέγησαν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να είναι οι “αναπληρωματικοί”, όσων εκ των ηλικιωμένων δικαιούχων δεν προσέρχονται στα ραντεβού εμβολιασμού τους, είτε γιατί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις, είτε γιατί δεν επιθυμούν.

Από την διεθνή εμπειρία αλλά και από την μέχρι τώρα εμπειρία της χώρας μας διαπιστώνεται πως το 10%-15% των ραντεβού για εμβολιασμούς δεν γίνονται λόγω της μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα οι δόσεις να… πετιούνται. Σημειώνεται πως από τη στιγμή που το κάθε εμβόλιο βγει από το ψυγείο του, έχει περιορισμένο χρόνο “ζωής”.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε πως οι πιο “εύκαιροι” και γρήγορα διαθέσιμοι, χωρίς χρονοκαθυστέρηση, και άμεση μετάβαση σε εμβολιαστικό κέντρο είναι αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί. Μπορεί δηλαδή με το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, να αυξηθεί η ταχύτητα των εμβολιασμών με στόχο την συντομότερη ανοσία του πληθυσμού της κοινότητας.

Το περασμένο Σάββατο, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., εκδόθηκε διαταγή, με την οποία ζητάτε από τους διευθυντές όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί, με καταληκτική ώρα και ημερομηνία, στις 20:00 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, προκειμένου να βρίσκονται σε αναμονή από χθες το πρωί. Ο αστυνομικός που επιθυμεί να εμβολιαστεί αναγράφει στο σχετικό υπόδειγμα το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό ΑΜΚΑ, τον ταχυδρομικό κώδικα διαμονής του προκειμένου να αντιστοιχηθεί με τον Τ.Κ του εμβολιαστικού κέντρου, και τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί του.

Στην διαταγή αναφέρεται μεταξύ άλλων: “… οι εν λόγω καταστάσεις θα αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας, προς έγκριση και χορήγηση δυνατότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένα κέντρα ανάλογα με τον δηλωθέντα στις καταστάσεις ταχυδρομικό κώδικα. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αντιστοίχιση των δικαιούχων προς εμβολιασμό αστυνομικών, με συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο αναγράφοντας ρητά των αντίστοιχο Ταχυδρομικό Κώδικα του εν λόγω κέντρου”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr