Αποκλειστικό – Κορονοϊός – Εύβοια: Νέο κρούσμα σε δημοτικό σχολείο του Νομού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικό – Κορονοϊός – Εύβοια: Νέο κρούσμα σε δημοτικό σχολείο του Νομού

Σε συναγερμό και πλήρη έτοιμο πτηνά βρίσκεται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Εύβοιας

Άλλο ένα κρούσμα εντοπίστηκε σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου σε δημοτικό σχολείο της Εύβοιας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima. gr  ένα νέο κρούσμα βρέθηκε σε μαθητή στο 24ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας. Η εκθετική διασπορά του κορονοϊού των τελευταίων ημερών στην Εύβοια που μεταφράζεται σε ραγδαία άνοδο των νέων μολύνσεων και στα παιδιά δημιουργεί πρόσφορο έδαφος ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία το επόμενο διάστημα.

Υπερβολικό βρίσκουν αρκετοί γονείς το μέτρο 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα, με αρκετούς να μην στέλνουν τα παιδιά τους από το πρώτο κιόλας κρούσμα.

Τα επίσημα στοιχεία για το πρόγραμμα του εμβολιασμού έδωσε στη δημοσιότητα, κατά την ενημέρωση από υπουργείο Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, λέγοντας πως στις ηλικίες 12-18, που είναι τα άτομα τα οποία μπορούν να εμβολιαστούν, το ποσοστό είναι στο 71,4%.

Στο 22% του συνόλου των κρουσμάτων που καταγράφτηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανήλθαν οι λοιμώξεις σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως και 17 ετών, μέσα σε μόλις επτά ημέρες, καταδεικνύοντας το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στους ανήλικους, αλλά και τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Πάνω από 9.500 παιδιά μολύνθηκαν από τον κορονοϊό με αρκετά εξ αυτών να χρίζουν νοσηλείας, αυξάνοντας την ανησυχία ιδιαίτερα για όσα δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των κρουσμάτων στον ανήλικο πληθυσμό έχει φτάσει τα 124.477.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr