Αποκλειστικό – Κορονοϊός – Εύβοια: Στο Αυλωνάρι την επόμενη εβδομάδα η ομάδα διαχείρισης covid της ΠΣτΕ για rapid test στους Ρομά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικό – Κορονοϊός – Εύβοια: Στο Αυλωνάρι την επόμενη εβδομάδα η ομάδα διαχείρισης covid της ΠΣτΕ για rapid test στους Ρομά

Έντονη είναι η ανησυχία της Δημοτικής Αρχής για τον καταυλισμό των Ρομά στο Αυλωνάρι

Σε lockdown από σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου έχει τεθεί ο οικισμός Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ενώ είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον δήμαρχο Θανάση Μπουραντά.

Η δραματική αυτή εξέλιξη που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη συνολική ζωή της Κοινότητας ελήφθη μετά την επιβεβαίωση 13 κρουσμάτων κορονοϊού, μεταξύ των 155 έλεγχων drive through COVID-19 test που ελήφθησαν την Πέμπτη το πρωί στην Κοινότητα Δύστου.

Ωστόσο την ίδια ώρα έντονη είναι η ανησυχία της Δημοτικής Αρχής για τον καταυλισμό των Ρομά στο Αυλωνάρι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr εντός της εμβομάδας που έρχεται η ομάδα Διαχείρισης Covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναμένεται να βρεθεί στο Αυλωνάρι για rapid test στους Ρομά του οικισμού του Αυλωναρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών του Αυλωναρίου οι έμποροι της περιοχής αρνούνται να εξυπηρετήσουν τους Ρομά του Αυλωναρίου διότι φοβούνται τυχόν μετάδοση του ιού.

Ανησυχία όμως υπάρχει και στο Δήμο Χαλκιδέων καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται επικίνδυνα με την Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί για αυστηρή τήρηση των μέτρων προς αποφυγή επιπλέον μέτρων, πιθανόν και ενός lockdown.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr