ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικό: Στο 2ο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Αλιβερίου θα εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό project φυσικών καταστροφών

Αποκλειστικό: Στο 2ο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Αλιβερίου θα εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό project φυσικών καταστροφών
Να σημειώσουμε ότι από όλα τα σχολεία της Ελλάδας επιλέχθηκαν αυτά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Με πρωτοβουλία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί δράση εκπαίδευσης μαθητών με τίτλο “Εικονικό Σχολείο” (Virtual School).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr η δράση αναμένεται να γίνει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Αλιβερίου στις 25 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι όπου θα εκπαιδεύσουν τους μαθητές για ενδεχόμενα έντονα φυσικά φαινόμενα / φυσικές καταστροφές.

Το project χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάμεσα στους εταίρους είναι η ομάδα διάσωσης Εύβοιας SAR 312.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr την παραπάνω δράση αναμένεται να παρακολουθήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Να σημειώσουμε ότι από όλα τα σχολεία της Ελλάδας επιλέχθηκαν αυτά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Η πρόσκληση

Στο πλαίσιο των δράσεων του Εργου με τίτλο “RESISTANT – Training and Knowledge Sharing Platform For First Responders and Educational Tools for students’ and citizens’ awareness and preparedness against Natural and Manmade Disasters and Risks” , που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής εταίρο το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, πρόκειται να υλοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, σε σχολεία του Αλιβερίου Ευβοίας (2ο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο) και στις ώρες 11.00-13.00, η δράση “VIRTUAL SCHOOL”.
Η δράση αυτή, η οποία είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, αποβλέπει στην εκπαίδευση μαθητών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προστασία τους από ανάλογους κινδύνους, με τη βοήθεια χρήσης τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς και τους μαθητές, η παρουσία σας στην υλοποίηση της δράσης αυτής.
Με εκτίμηση,
Καθηγ. Δ. Εμμανουλούδης Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr