Απολογία Πισπιρίγκου: Δεν θα πείραζα ούτε μία τρίχα από την κόρη μου – Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογία Πισπιρίγκου: Δεν θα πείραζα ούτε μία τρίχα από την κόρη μου – Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας

«Δεν παράτησα την Τζωρτζίνα, ήμασταν δίπλα της σε όλα», λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Θα ξεκινήσω από την αρχή… Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό δεν θα μου το στερήσει κανείς». Με αυτά τα λόγια άρχισε την απολογία της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με κεταμίνη την πρωτότοκη κόρη της.

«Την κατηγορία την αρνούμαι συνολικά. Δεν θα πείραζα ούτε μία τρίχα από την κόρη μου. Δεν άκουσα εδώ για το παιδί το δικό μου. Αυτό που παρουσιάστηκε εδώ δεν ήταν το παιδί το δικό μου», είπε με σπασμένη φωνή η κατηγορούμενη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν παράτησα την Τζωρτζίνα, ήμασταν δίπλα της σε όλα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ξεσπώντας συχνά σε κλάματα, περιέγραψε τα πρώτα χρόνια του κοριτσιού.

«Από τη μέρα που γεννήθηκε, μέχρι και που έφυγε, ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με την Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα. Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε, ήμασταν πολύ νέοι…».

Συνεχίζοντας την απολογία της, η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, έντονα φορτισμένη, ξέσπασε: «Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ την αιτία για την ανακοπή, και οι δύο γονείς, ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι την προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της, η Τζωρτζίνα δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσει

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για αρκετή ώρα για το πώς γεννήθηκε και μεγάλωσε το κοριτσάκι: «Όταν την πήρα ήταν ένα πλασματάκι με το που με κοίταξε και με τον μπαμπά της την κοιτούσαμε με τόση αγάπη, ζούσαμε το θαύμα. Όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής πως θα είμαι εκεί για εκείνη, ό,τι κι αν χρειαστεί (…).

Θέλω να σας πω για το χαρακτήρα της Τζωρτζίνας. Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ κοινωνικό, είχε φίλες, την ήθελαν για φίλη, ήταν αρχηγός. Της είχαν τρομερή αδυναμία οι δασκάλες της. Δεν είχε κανόνες, δεν άκουγε. Δεν ήταν το κλασικό κοριτσάκι με τις κούκλες. Ήθελε συνέχεια βόλτες, έπαιζε μπάλα, ποδόσφαιρο, σε ομάδα που είχε πάει με τον πατέρα της. Στο σπίτι μας έλεγε ό,τι γινόταν στο σχολείο, στο σπίτι της γιαγιάς το ίδιο. Είχε τις χάρες όλες αυτό το παιδί», είπε με σπασμένη φωνή και αρνήθηκε ότι το παιδί ήταν φοβισμένο.

Η κατηγορούμενη μίλησε και για τη στάση της μέχρι τώρα. «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Έχω παρουσιαστεί ως ψυχρή. Είναι η πρώτη φορά που ακούγομαι. Με συγχωρείτε για την ένταση. Δεν μπορώ να εκφραστώ. Πρέπει να μιλήσω για το παιδί μας. Δεν ήταν το παιδί που μπορούσε να χειριστεί κάποιος, να πέσει στην αντίληψη της το παραμικρό και να μην το πει σε κάποιον τρίτο», υποστήριξε.

Η ίδια επέμεινε ότι «αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της, δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσει! Άκουσα για φοβισμένο παιδί που δε μιλούσε! Ακούς πράγματα τα οποία δε στέκουν με τίποτα. Κι εκείνη την ώρα μέσα σου παλεύεις να μιλήσεις και να μη μπορείς! Αυτήν την ώρα την περίμενα πώς και πώς! Από τα τέρατα που έχω ακούσει!.

«Έχω κατηγορηθεί… Ούτε να το πω δεν μπορώ… Αν στο Καραμανδάνειο είχε επέμβει κανείς στο σώμα της δεν υπάρχει περίπτωση να μην μιλούσε το παιδί», υποστήριξε η κατηγορούμενη και πρόσθεσε: «Όντως ήμουν ψύχραιμη. Εκείνη την ώρα παλεύεις μέσα σου να μιλήσεις και δεν μπορείς. Από τα τέρατα που έχω ακούσει ήμουν όντως πολύ ψύχραιμη. Μιλούσαν για ένα άλλο παιδί».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ήθελα να προστατεύω τα παιδιά μου από κάθε τι κακό

Στη συνέχεια η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για το πώς αντιδρούσε η Τζωρτζίνα σε σχέση με τα ενδοοικογενειακά προβλήματα, τις προστριβές με τον Μάνο Δασκαλάκη και τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών.

«Υπήρχε μία προστριβή με τον πρώην σύζυγό μου. Την είχα πάρει μαζί μου στο σπίτι της μαμάς μου. Της είχα πει ότι θα ξαναποκτήσει αδελφάκι. Η αντίδρασή της; Η πιο μεγάλη αγκαλιά του κόσμου. Δεν της είχα πει κάτι για το μπαμπά της. Ήθελα να προστατεύω τα παιδιά μου από κάθε τι κακό. Η Τζωρτζίνα δεν εκφραζόταν ποτέ για όσα συνέβαιναν στο σπίτι.

Δυστυχώς, έζησε την απώλεια των δυο αδελφών της. Αυτό μας προβλημάτισε. Μας είχε πει η ψυχολόγος να μην δει την τελετή των κηδειών. Όταν είχε αντικρίσει νεκρή τη Μαλένα, της είχαμε πει ότι κοιμάται, της είπε ότι “εγώ θα σε βλέπω… “. Στην Ίριδα, όταν ακούμπησε τα παγωμένα χεράκια του παιδιού, τραβήχτηκε. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο ή ψεύτικο, αλλά έτσι ήταν, σαν παιδί 13 ετών. Μας έκανε εντύπωση ότι δεν έκλαψε. Μου είχε πει: “Βγάλε τα μαύρα, εγώ και ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί, βγάλε τα κι εσύ”. Με ταρακούνησε», ανέφερε στη συνέχεια.

Τέλος, η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για το πως βίωσε την απώλεια της Ίριδας και την ανακοπή της Τζωρτζίνας. «Στην Ίριδα, ειχα θυμό, αγανάκτηση, γιατί σε μας… τα είχα βάλει με όλους θεούς και δαίμονες. Όταν ήρθε η τετραπληγία της Τζωρζίνας…», σημείωσε.

«Έχω ακούσει για το 20λεπτο της ανάνηψης. Αυτήν την απάντηση θα άκουγε ο κάθε γιατρός από εμένα: “Μπες μέσα και μην την αφήσεις, γιατί επανήλθε”. Αν μου έλεγαν ότι θα μείνει παραπληγικό, την ίδια απάντηση θα έπαιρναν, “εγώ τη θέλω”. Μόνο τα μάτια της να είχε ανοιχτά, για εμένα ήταν όλη της τη ζωή», υποστήριξε.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr