Απομάκρυναν μάρτυρα «κλειδί» που κατέθεσε για τη Σύμβαση 717
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομάκρυναν μάρτυρα «κλειδί» που κατέθεσε για τη Σύμβαση 717

H συγκεκριμένη μάρτυρας απομακρύνθηκε ξαφνικά από τη θέση της με μία απίστευτη και ακατανόητη για την ίδια δικαιολογία

Έναν μήνα μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών, μάρτυρας «κλειδί» κατέθεσε στην Ευρωπαία Εντεταλμένη Εισαγγελέα σημεία και τέρατα  για τη αμαρτωλή σύμβαση 717.

Είναι η γυναίκα που έκανε την επιθεώρηση για το έργο που δεν έλεγε να τελειώσει. Όμως η συγκεκριμένη μάρτυρας απομακρύνθηκε ξαφνικά από τη θέση της με μία απίστευτη και ακατανόητη για την ίδια δικαιολογία, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ  του Star.

Η δημόσια λειτουργός με τα αρχικά Μ.Γ. ήταν η  Επιθεωρητής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη Σύμβαση 717. Είχε βάλει  στόχο από την πρώτη στιγμή που πήρε την εντολή για τον έλεγχο, το 2018, να ξεσκεπάσει τις παραβάσεις. Αφιέρωσε χρόνο ακόμα και με επιτόπιες  έρευνες στα έργα. Έκανε τη δουλειά της ακούραστα για τέσσερα χρόνια, ώσπου μία ημέρα έμαθε ξαφνικά και μέσω email ότι απομακρύνεται από το πόστο της.

«Η συμμετοχή μου τερματίστηκε στις 27.05.2021, ημερομηνία στην οποία έλαβα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την τροποποίηση της εντολής ελέγχου, δια μέσου της οποίας πληροφορήθηκα την αντικατάστασή μου (χωρίς δική μου αίτηση), στον εν λόγω έλεγχο, για λόγους φόρτου εργασίας, όπως μου ανακοίνωσαν», υποστήριξε η γυναίκα.

Ωστόσο, η ίδια δεν είχε παραπονεθεί ποτέ ότι κουράστηκε, ακριβώς το αντίθετο: ήθελε να ερευνήσει μέχρι τέλους.

Η κατέθεση στην Ευρωπαία Εισαγγελέα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Η μάρτυρας «κλειδί» κλήθηκε να καταθέσει για πρώτη φορά στην Ευρωπαία Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, 30 ημέρες μετά την τραγωδία.

Αποκάλυψε όλες τις παρατυπίες που εντόπισε και τόνισε ότι η ανάδοχος κοινοπραξία δεν πλήρωνε ρήτρες, παρά τις καθυστερήσεις. Αντιθέτως, πήρε και αποζημίωση, γιατί απασχολόυσε, όπως υποστήριζε, προσωπικό και μηχανήματα που, όμως, δε δούλευαν εξαιτίας καθυστερήσεων από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ.

Οι διαδοχικές παρατάσεις που δόθηκαν κατά παράβαση συμβατικών όρων είχαν τις ακόλουθες συνέπειες:

  • Οι παραλείψεις της ΕΡΓΟΣΕ να επιβάλλει ρήτρες στον ανάδοχο για την καθυστέρηση και σε περίπτωση μη ανταπόκρισής του να τον κηρύξει έκπτωτο δημιούργησαν αξιώσεις υπέρ του Αναδόχου
  • Η συνολική δαπάνη των 3.332.130,49 ευρώ που αντιστοιχεί στην αποζημίωση του αναδόχου, λόγω καθυστερήσεων (δαπάνη αναθεώρησης) που του κατεβλήθη, στερείται νομιμότητας και είναι μη επιλέξιμη.

Τα χρήματα αυτά πληρώνονταν από τους φορολογούμενους για να έχουν υποτίθεται ασφαλή σιδηρόδρομο.

Η μάρτυρας σήμερα εργάζεται εκτός Ελλάδος και αν χρειαστεί θα κληθεί και πάλι σε κατάθεση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr