Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Η ημερομηνία που θα βγουν οι βαθμοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Η ημερομηνία που θα βγουν οι βαθμοί

Δείτε την ημερομηνια που θα γίνουν γνωστοί οι βαθμοί των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 από το Υπουργείο.

Πανελλαδικες 2021 – Βαθμοι Πανελληνιων: Ενημέρωση Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αρχής γενομένης από φέτος, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους

  • για τη βαθμολογία τους και
  • για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Αποτελεσματα Πανελλαδικων 2021 – Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Πως θα υπολογίζεται ο βαθμός των υποψηφίων

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι Συντελεστές Βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ίσχυε και το 2019.

Για παράδειγμα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Αποτελεσματα Πανελληνιων 2021 ημερομηνια: Τότε θα βγουν τα φετινά αποτελέσματα των Παλλεδικών εξετάσεων

Αποτελεσματα Πανελληνιων ημερομηνια: Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2021, όπως και κάθε άλλης χρονιάς, θα ανακοινωθούν σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση θα βγουν οι βαθμοί και σε δεύτερη φάση θα βγουν οι βάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων των μαθημάτων των πανελληνίων εξετάσεων, θα ανακοινωθούν ανάμεσα στο διάστημα 8 με 12 Ιουλίου. Για οποιοδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Οι περσινές Πανελλήνιες Εξετάσεις διεξήχθησαν με καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Όσοι συμμετείχαν στις περσινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, που διεξήχθησαν στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, έμαθαν τα αποτελέσματά τους την Παρασκευή 10 Ιουλίου και, συγκεκριμένα, μετά τη μία το μεσημέρι.

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2021: Ο άλλος τρόπος να μάθουν οι υποψήφιοι τους βαθμούς τους

Παράλληλα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψηφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Με ελάχιστη βάση εισαγωγής οι φετινές Πανελλήνιες

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τον κάθε έναν υποψήφιο θα υπολογιστεί από το “σύστημα”. Η οδηγία που έχει δοθεί είναι η εφαρμογή του Μηχανογραφικού να ανοίξει μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας των μαθημάτων (ενδεχομένως και μετά αυτή των ειδικών μαθημάτων καθώς και αυτή συμμετέχει για αρκετά τμήματα στον προσδιορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής).

Επομένως, οι υποψήφιοι δεν θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να υπολογίσουν καμία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δεν θα βλέπουν στο Μηχανογραφικό τους Τμήματα για τα οποία δεν “πιάνουν” την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αφού αυτά θα αποκλείονται από το σύστημα.

Δεν θα είχε άλλωστε νόημα ούτε ο υποψήφιος να κάθεται και να υπολογίζει την ΕΒΕ για κάθε τμήμα του Επιστημονικού Πεδίου του αλλά και ούτε να επιλέγει Τμήματα για τα οποία δεν πληροί την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2021: Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη βαθμολογία τους

Πανελληνιες 2021: Το βαθμό τους οι υποψήφιοι από εδώ και στο εξής θα τον μαθαίνουν μέσω SMS στο κινητό τους.

Αναλυτικά τα όσα θα ισχύσουν με το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης που συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη Κεραμέως-Πιερρακάκη:

Οι δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και την ψηφιακή ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. «Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Συζητήσαμε δράσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη των ψηφιακών συστημάτων, πάντοτε σε εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι «η Παιδεία είναι ο σπουδαιότερος μηχανισμός μείωσης ανισοτήτων στην ιστορία. Χάρη στο σύστημα παιδείας, η Ελλάδα κατόρθωσε να απελευθερώσει το σπουδαίο δυναμικό της και να αλλάξει παράδειγμα προς το καλύτερο. Σε όλο το φάσμα των σπουδών, η τεχνολογία έρχεται να ενδυναμώσει τους πολίτες, από την πρώτη εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο έως την απόκτηση του πανεπιστημιακού πτυχίου και την δημοσίευση διατριβών. Για όλους τους κλάδους της εκπαίδευσης, τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται ως μοχλός προόδου και επιταχυντής της ανάπτυξης, προσωπικής και κοινωνικής».

Πανελληνιες 2021: Τότε θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις στις Πανελλαδικές 2021

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι οποίοι/-ες για κάποιο λόγο δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα ή δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε αυτές καθόλου, θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν το Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα και να διεκδικήσουν μια θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Μηχανογραφικό χωρίς περιορισμούς για τελευταία χρονιά

Σε μια φάση και χωρίς περιορισμό στις σχολές επιλογής τους, θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας το εφετινό τους μηχανογραφικό, όπως ξεκαθαρίστηκε για μια ακόμα φορά χθες, με τις τελευταίες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο υπολογισμού της ΕΒΕ και τα μηχανογραφικά.

Θα μπορέσουν επίσης να συμπληρώσουν και το λεγόμενο παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο που υποβάλλεται από τελειόφοιτους και υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να καταλάβουν θέση καταρτιζόμενου σε δημόσιο Ι.Ε.Κ.

Στις πανελλήνιες του 2022 όμως, εφόσον βέβαια το σύστημα παραμείνει ως έχει, οι σημερινοί μαθητές της Β’ Λυκείου θα κληθούν να καταθέσουν διπλό μηχανογραφικό, το πρώτο με καθορισμένο αριθμό σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων από το επιστημονικό πεδίο, στο οποίο έχουν πρόσβαση. Ο αριθμός των δηλώσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% του συνόλου.

Στο δεύτερο μηχανογραφικό (β φάσης) οι υποψήφιοι (θα) μπορούν να δηλώνουν όσα τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις του επιστημονικού πεδίου, στο οποίο έχουν πρόσβαση, εφόσον επιτυγχάνουν την Ε.Β.Ε χωρίς περιορισμό επιλογών, προκειμένου να διεκδικήσουν τις θέσεις των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, οι οποίες δεν πληρώθηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης. Στη διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου δεύτερης φάσης θα μπορούν να συμμετέχουν και οι υποψήφιοι, οι οποίοι υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για τα ΙΕΚ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr