Αποτροπιασμός: Έβαλε τον σκύλο της να κατασπαράξει γατάκι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτροπιασμός: Έβαλε τον σκύλο της να κατασπαράξει γατάκι

Δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει το σκυλί να επιτεθεί σε γάτα

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες εικόνες βάναυσης κακοποίησης αδέσποτου ζώου, οι οποίες βλέπουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας μέσω του GRTimes, σε περιστατικό που καταγράφηκε χθες βράδυ, σε κεντρική παιδική χαρά στον Βόλο και μάλιστα, μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών και παιδιών που βρισκόταν στο σημείο, την ώρα της αποτρόπαιας πράξης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του GRTimes, ιδιοκτήτρια πίτμπουλ που εισήλθε παρανόμως σε παιδική χαρά, στην οποία υπάρχει σήμανση για απαγόρευση εισόδου σε άτομα που συνοδεύουν σκυλιά, πολύ δε περισσότερο της συγκεκριμένης ράτσας που ενίοτε θεωρείται επιθετική, άφησε το σκυλί της να κατασπαράξει ένα αδέσποτο γατάκι, ηλικίας 1 έτους μπροστά στα έντρομα μάτια της φιλόζωης γυναίκας που το τάιζε καθημερινά και το πρόσεχε.

Η ίδια μάλιστα καταγγέλλουσα και μάρτυρας στο περιστατικό, έσκυψε και ελευθέρωσε από τα δόντια του σκυλιού το άτυχο γατάκι, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τον εισαγγελέα. Επίσης η αστυνομία συνέλεξε το οπτικό υλικό που απαιτούνταν μετά την καταγγελία από το νεκρό γατάκι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει το πίτμπουλ να επιτεθεί σε γάτα

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ, ωστόσο όπως ανέφεραν περίοικοι στις μαρτυρίες τους, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα παρόμοιο περιστατικό. «Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη κυρία αντιμετωπίζει αυτή τη φρικαλεότητα ως παιχνίδι. Διότι φέρεται να το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν. Για άγνωστο λόγο, βάζει το σκυλί να πνίγει και να κατασπαράσσει γατάκια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια ακριβώς ευχαρίστηση απολαμβάνει μέσα από μια τέτοια αποτρόπαια πράξη, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να της αφαιρεθεί η άδεια να έχει κατοικίδιο, καθώς είναι επικίνδυνη» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ η καταγγέλλουσα φέρεται να της ζητούσε επίμονα να βγει από την περιφραγμένη παιδική χαρά όπου εισήλθε παρανόμως, ωστόσο εκείνη νόμιζε πως την απειλούσε με αποτέλεσμα να της προτάσσει το σκυλί που γαύγιζε και να της λέει «άμα θέλεις, έλα εσύ μέσα».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Αναστάσιος Ντούγκας τονίζει σε δηλώσεις του στο GRTimes, πως θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες, ενώ η καταγγέλλουσα αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, βάσει του ν. 4039/2012 για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Επιπλέον ο γνωστός δικηγόρος κάνει έκκληση, όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό να επικοινωνήσει μαζί του ή να στείλει μήνυμα στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί στο instagram.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr