Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα νεότερα για την υγεία του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα νεότερα για την υγεία του

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου ο οποίος νόσησε από κορονοϊό.

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου ο οποίος νόσησε από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα νεότερα, η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου παρουσιάζει συνεχή βελτίωση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου βαίνει συνεχώς βελτιούμενη».

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Παρότι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά πως το εξιτήριο του Αρχιεπισκόπου μπορεί να έρθει και σήμερα, τελικά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Επίσης, ενδέχεται να κάνει και τεστ αντισωμάτων.

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορωνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων.

Και συμπλήρωσε: «Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές…».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr