Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου.

Η Αρχιερατική Χοροστασία του Όρθρου τελέστηκε στην Κυριακή 22 Μαΐου στο Αλιβέρι
Την Δ’  Κυριακή του Πάσχα 22 Μαϊου  και  επι τη  εορτή της Σαμαρείτιδος στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου τελέσθηκε η Αρχιερατική Χοροστασία του Όρθρου  χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου  και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.
Εν συνεχεία έλαβε χώρα το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετα των συνιερουργούντων Ευβοέων  Ιεραρχών Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και Ωρεών κ. Φιλοθέου με συλλειτουργούς τους Πανοσ Αρχιμ Αγαθάγγελο Κόκλα εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Δαμασκηνό Μούρτζη Ιεροκήρυξ εκ της νήσου Αιγίνης  Νεκτάριο Καπενή, Αντώνιο Αγγελόπουλο τους Πρωτοπρ  Δημήτριο Πιλάτη,  Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Αντωνίου και τους  Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή  Απόστολο Μπάκουλη Δημήτριο  Σκούλικα και Ιωάννη Τσακλάνο.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ο οποίος  στην ομιλία με  αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στην συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα γυναίκα και στον αποκαλυπτικό διάλογο τον οποίον είχαν.
Τόνισε ιδιαιτέρως την εν πνεύματι και αληθεία λατρεία του Θεού, περί της οποίας μίλησε ο Χριστός, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η λατρεία της Εκκλησίας, που όμως δεν πρέπει να εξαντλείται σε μία τυπολατρεία εξωτερικών σχημάτων και κατέληξε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε μέτοχοι στην αποκάλυψη του Θεού, ζώντας στην ζωή της Εκκλησίας και τηρώντας το θέλημά Του.
Εν συνεχεία πρίν την απόλυση τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο  για την συμπλήρωση των 40 πλέον ημερών του πολυαγαπητού σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου αλλά ιδαίτερα  στην ενορία του Αγίου Ιωάννου του  ευσεβούς νέου  Λεωνίδου Βογιατζή πρωτοτόκου  γόνου του μακαριστού ιερέως της ενορίας π.  Νικολάου Βογιατζή και κατα σάρκα αδελφού του εφημερίου της ενορίας Πρωτοπρ Ευαγγέλου Βογιατζή  για την ανάπαυση της ψυχής του και την  μετάβαση στην όντως μακαρία οδού  οδεύοντας εκ προσκαίρων στα άφθαρτα  προς την σην υπάντηση του   Αναστάντος  και Ζωοδότου  Κυρίου ημών Ιησού Χριστόυ.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε για την αιώνια ανάπαυση της μακαρίας ψυχής του μεταστάντος Λεωνίδου  και την εξ ύψους πνευματική στήριξη προς τους οικείους του.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Αλιβερίου κ. Ιωάννης Πιλάτης ο  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Δημήτριος Λάμπρου και  η πρώην Βουλευτής κ. Ουρανία Παπανδρέου καθώς και  πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία και  είχαν και την ευλογία εκ του ιερού λειψάνου  του σημερινού  εορτάζοντος Νεομάρτυρος Δημητρίου του εν Τριπόλη το οποίο ιερό λείψανο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προς ευλογία των πιστών.

Επίσης στα αναλόγια  εκ δεξίου χορού έψαλε ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Κυριακόπουλος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος και εξ αριστερού ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Τζώρτζης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr