«Αρεθουσιάς» πρωτεύσασα σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αρεθουσιάς» πρωτεύσασα σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

τίτλο ‘‘200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021)’’

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (την οποία ο Πρόεδρός  της Λευτέρης Β. Τζόκας υπογράφει), κατά τον υπό τον τίτλο ‘‘200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021)’’εφετινό Πανελλήνιο και ΠαγκύπριοΛογοτεχνικό Διαγωνισμό Ενηλίκων τουλογοτεχνικού σωματείου που προΐσταται, το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία της ποίησης το έλαβε η ως Υπογραφή Ελευθερίας ποιητική σύνθεση τής με το ψευδώνυμο «Αρεθουσιάς» συμμετέχουσας Αγγελικής Σταματούκου, που (όπως δηλώνεται) ισοβαθμεί με το ποίημα Λιτανεία Ηρώων του κατά το ψευδώνυμο «Ιλαρίων Ιλιάδης» συγγραφέα, ερευνητή και αρθρογράφου από το Πολύδροσο της ηπειρώτικης Παραμυθιάς π. Ηλία Μάκου.

 Η Αγγελική Σταματούκου κατάγεται από την Αρέθουσα Θεσσαλονίκης και καθώς μετά τον γάμο της σιμά στον Εύριπο με την αγλαϊνή του (πηγή-νύμφη και άλλοτε Αρχιγέτιδα των μετοικεσιών του σε τόπους μακρινούς) Αρέθουσα εγκαταστάθηκε, μία διττά «Αρεθουσιάς» λογίζεται και το δικό της προσωπικό στίγμα βήμα το βήμα με ταπεινοφροσύνη και απέραντη καλοσύνη να κτίζει πήρε και στην κοινωνία με αγνότητα να μοιράζει.

Μία αυτές της τις δράσεις η γραφή είναι, κυρίως κατά την τελευταία δεκαπενταετία που με την ποιητική διατύπωση των σκέψεών της και των μύχιων ώσεων της ψυχή της καταγίνεται και αθόρυβα εκδηλώνει.

  Η πρώτη της επαφή με το κοινό της Χαλκίδας έγινε δια μέσω των Ανοιχτών Ποιητικών Συνάξεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα έγινε, ακολούθησε η παρουσίασή της μέσα από τις Ευβοϊκές Γραφές Ποιητικές του Πανευβοϊκού Βήματος και της Ευβοέων Λόγος εκπομπής του – κατά τη συχνότητα 97,7 FM – ραδιοσταθμού της Μητροπόλεώς μας, η συμμετοχή της στις κατ’ έτος πάμφωτες Πανευβοϊκές Ποιητικές Συναντήσεις του Θεάτρου Ελαιών του αείμνηστου πλέον Θανάση Αγγέλου, αλλά και οιδιακρίσεις της σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Αγώνες.

 Αναμφίβολα, κορυφαία της διάκριση η εφετινή, η οποία προέρχεται από έναν πνευματικό φορέα, που ήδη του Σκαρίμπα τα χρόνια ζωής συμπληρώνει και από τις τάξεις του πέρασαν μεγάλες μορφές των Ελληνικών Γραμμάτων, όπως ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, ενώ μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ενώσεως και ο δικός μας Γιάννης Σκαρίμπας υπήρξε.

  Κατά σύμπτωση η Αγγελική η Σταματούκου (η οποία στη Νέα Αρτάκη κατοικεί) τιμάται από έναν τόσο σημαντικό φορέα, που και με την υπογραφή του Σκαρίμπα κυοφορήθηκε, ενώ η ίδια από ετών μέλος επίλεκτο τού παρ’ Ευρίπωφορέα (του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα) αποτελεί, που από το ’84 πολυτρόπως με την προβολή του έργου του «Χαλκιδεότεροι πάντων των Χαλκιδέων» «ξενομερίτη» συγγραφέα καταπιάνεται. Παράλληλα, είναι μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Χαλκίδας, του οποίου και Πρόεδρος χρημάτισε, αλλά και σε άλλους κοινωνικούς φορείς δραστηριοποιείται.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr