Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 σήμερα τα κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 σήμερα τα κρούσματα

Τον αριθμό των κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Πέμπτης αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι έχει μειωθεί η αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα και έκανε λόγο για «ένα 5% εμβολιασμένων που νοσεί αυτή τη στιγμή».

Στα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ώρου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκε η τάση αύξησης των νοσηλειών· οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες 161 έναντι 136 την Τρίτη -ημερήσια μεταβολή +18.38%.

Στη «σκιά» της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία «δείχνει τα δόντια της» και στη χώρα μας, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να φτάνει σε υψηλά επίπεδα το τελευταίο διάστημα, συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr