Αρνούνται τα πάντα οι Κροάτες χούλιγκαν: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ μας επιτέθηκαν, κρυφτήκαμε, δεν είδαμε μαχαίρι»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνούνται τα πάντα οι Κροάτες χούλιγκαν: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ μας επιτέθηκαν, κρυφτήκαμε, δεν είδαμε μαχαίρι»

Αρνούνται ότι είναι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οι συλληφθέντες Κροάτες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη κατηγορία ως προς το πρόσωπο τους.

Οι 102 προφυλακισθέντες Κροάτες τηρούν σιγή ιχθύος για το ποιος κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον Μιχάλη Κατσουρή, ενώ την ίδια στιγμή αποκηρύσσουν τους Bad Blue Boys, και ρίχνουν το φταίξιμο στους οπαδούς της ΑΕΚ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 6 από τους Κροάτες χούλιγκαν είναι σεσημασμένοι και στη χώρα μας, καθώς έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια στην Ελλάδα.

Οι Κροάτες χούλιγκαν που έχουν μοιραστεί σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακολουθούν την ίδια γραμμή. Υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν ποιος οργάνωσε το ταξίδι στην Ελλάδα και λένε χαρακτηριστικά ότι «ήρθαμε γιατί είχε προπόνηση η ομάδα μας στην Αθήνα κι επειδή δεν θα πηγαίναμε στο γήπεδο αποφασίσαμε να τη στηρίξουμε».

Ακόμα, υποστηρίζουν ότι δεν ενεπλάκησαν στα επεισόδια έξω από την Opap Arena. Αντιθέτως ισχυρίζονται ότι τα επεισόδια τα ξεκίνησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι τους επιτέθηκαν. Υποστηρίζουν ότι φοβήθηκαν, ότι δεν είχαν ενεργή συμμετοχή κι ότι προσπάθησαν να κρυφτούν, ενώ δεν είδαν κανέναν Κροάτη να κρατά μαχαίρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας 22χρονος προφυλακισμένος Κροάτης οπαδός λέει ότι λυπάται για ό,τι έγινε, τονίζοντας ότι στην Κροατία αυτά δεν γίνονται καθόλου. «Ήρθαμε γιατί αγαπάμε την ομάδα μας, αγαπάμε το ποδόσφαιρο» φέρεται να ισχυρίστηκε προσθέτοντας ότι ήταν μεν στο γήπεδο, αλλά δεν συμμετείχε στα επεισόδια.

Κούγιας: Οπαδοί της ΑΕΚ με μαχαίρια στο φονικό ραντεβού, καμία σύλληψη

Ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει τον έναν από τους δύο οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που κατά πληροφορίες φέρονται να είναι εκ των μπροστάρηδων κι οργανωτών της καταδρομικής των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και των «πράσινων» στην Opap Arena, υποστηρίζει ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ όχι μόνο ήταν ενήμεροι κι αφήνει να εννοηθεί ότι είχαν «συμφωνήσει» στο ραντεβού θανάτου, αλλά είχαν πάει και με μαχαίρια. «Τραυμάτισαν Κροάτη με 7 μαχαιριές και δεν έγινε καμία σύλληψη» λέει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής: «Όπως είναι γνωστό, υπερασπίζομαι έναν οπαδό του Παναθηναϊκού, ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ – εστιατόριου πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο οποίος σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενος, μόνο γιατί ευρέθη μαζί με την κοπέλα του κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό κατά κακή τους σύμπτωση την ώρα που οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κινούντο προς τα εκεί, για να διαφύγουν μετά τα εγκλήματα τους από το φονικό ραντεβού τους με κακοποιούς οπαδούς της ΑΕΚ, τα οποία είχαν ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του με εντελώς βάναυσο τρόπο ο αείμνηστος Μιχάλης Κατσούρης.

Η αιτιολογία, την οποία ανέπτυξαν προφορικά στον εντολέα μου τόσο ο Εισαγγελέας που γνωμοδότησε, όσο και η τακτική Ανακριτής που διεξάγει την ανάκριση, ήταν ότι οι εγκληματίες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν γνώριζαν την Αθήνα, δεν γνώριζαν κυρίως το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και ότι τους καθοδήγησαν κάποιοι Έλληνες, οι οποίοι συνδέονται μαζί τους και ιδεολογικά – πολιτικά, δηλαδή φασίστες και αντίπαλοι της ΑΕΚ, και αφού ο εντολέας μου και οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού είναι και ευρίσκετο κοντά στο χώρο των επεισοδίων, είναι ο καθοδηγητής τους.

Χθες όμως, με καθυστέρηση σχεδόν 10 ημερών, ενώ αυτό έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη μέρα, αφού η διαδικασία της σημάνσεως γίνεται αμέσως μετά τη σύλληψη, το κακοφτιαγμένο αυτό σενάριο της αστυνομίας κατέρρευσε, αφού διαπιστώθη ότι τουλάχιστον 6 οπαδοί από τους 102 που συνελήφθησαν, και δεν γνωρίζουμε πόσοι ακόμη από αυτούς που διέφυγαν την σύλληψη, όχι μόνο γνώριζαν την Αθήνα, όχι μόνο γνώριζαν πού είναι το στάδιο της ΑΕΚ, αλλά και ότι προ 8ετιας είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για αντίστοιχα επεισόδια, αποδεικνυόμενης με αυτό τον τρόπο της απόλυτης αθωότητος του εντολέως μου.

Εκείνο, το οποίο επίσης απεδείχθη, είναι ότι μαχαίρια σε αυτό το φονικό ραντεβού δεν είχαν μόνο οι Κροάτες, αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, αφού ένας εκ των Κροατών εγκληματιών σε αυτή τη φονική συμπλοκή φέρει 7 τραύματα από μαχαίρι, ευτυχώς γι’ αυτόν όχι θανατηφόρα, χωρίς να έχει συλληφθεί ούτε ένας εγκληματίας οπαδός της ΑΕΚ που διέπραξε εις βάρος του Κροάτη απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάτι που δείχνει ότι η διαδικασία των συλλήψεων ήταν προκατειλημμένη, ατελής και ατυχής για την αστυνομία. Ο δράστης του εγκλήματος αυτού πρέπει να εντοπισθεί και να συλληφθεί, αφού είμαστε ένα κράτος δικαίου και δεν επιθυμούμε να εκτιθέμεθα διεθνώς.

Αναγκάζομαι να προβώ σε αυτές τις επισημάνσεις, επειδή σε όλη μου την επί σχεδόν 50 χρόνια διαδρομή δεν ανέχτηκα ποτέ και δεν ανέχομαι και τώρα μεροληπτικές αντιμετωπίσεις από τα ΜΜΕ, γιατί αυτό προσβάλλει όλους εμάς τους ανεξαρτήτους Δικηγόρους, οι οποίοι αγωνιζόμαστε καθημερινά για να βοηθήσουμε τα Δικαστήρια να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί αντικειμενικά προς όλες τις κατευθύνσεις και να μην αναζητούμε, όπως συμβαίνει με τον εντολέα μου, εξιλαστήρια θύματα με την κατασκευή φανταστικών σεναρίων.

Υ.Γ.:Ο εντολέας μου ευρέθη χωρίς κουκούλα, χωρίς κράνος και άοπλος και δεν γνωρίζει ούτε έναν εκ των άλλων συλληφθέντων. Από το κινητό του τηλέφωνο προκύπτει ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με κανένα Κροάτη και με κανένα κροατικό τηλέφωνο ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr