Άρση μέτρων – Γυμνάσια, Λύκεια: Αντίστροφη μέτρηση – Τι θα γίνει με ψάρεμα, κυνήγι & μετακίνηση από νομό σε νομό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρση μέτρων – Γυμνάσια, Λύκεια: Αντίστροφη μέτρηση – Τι θα γίνει με ψάρεμα, κυνήγι & μετακίνηση από νομό σε νομό

Σε εξέλιξη είναι από τις 10 το πρωί η νέα συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων παρουσία και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για Γυμνάσια - Λύκεια, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κυνήγι, ψάρεμα και μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται αρκετά ζητήματα όπως η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία, η επαναλειτουργία πρακτορείων ΟΠΑΠ και η επιστροφή των λαχειοπωλών, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, το κυνήγι, το ψάρεμα και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση έχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όπως έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα.

Πιο κοντά, αντίθετα, φαίνεται ότι έρχεται το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ και της πώλησης λαχείων στους δρόμους με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση να αποκαλύπτει ότι η εισήγηση είναι για άνοιγμα από την προσεχή Δεύτερα 25 Ιανουαρίου.

Το ίδιο κοντά ίσως να βρίσκονται και οι κυνηγοί για την επιστροφή τους στα δάση και τα βουνά με τον περιορισμό ότι το «πράσινο φως» μπορεί να δοθεί για επαναφορά της δραστηριότητας αυτής εντός νομού.

Θετικός για το «ΟΚ» στο ψάρεμα ανά δύο άτομα για λόγους ασφαλείας εμφανίστηκε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι λοιμωξιολόγοι δεδομένου ότι, όπως έχει επισημάνει ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος υπάρχουν ακόμα «κόκκινες» περιοχές με την κινητικότητα σε κάθε περίπτωση να ευνοεί τη διασπορά του κορονοϊού. «Σήμερα δεν θα επιτρέψουμε μετακινήσεις από νομό σε νομό, τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Σε αυτό το πλαίσιο καθίσταται πιο δύσκολο το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων μολονότι οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν αναθαρρήσει από το άνοιγμα της συζήτησης για τον κλάδο τους.

Πηγη – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr