Αρτάκη-Ψαχνά: Τοποθετήθηκαν ραντάρ ενημέρωσης ταχύτητας για τους… βιαστικούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρτάκη-Ψαχνά: Τοποθετήθηκαν ραντάρ ενημέρωσης ταχύτητας για τους… βιαστικούς

Στόχος η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Τρία ραντάρ τοποθετήθηκαν στο δρόμο Αρτάκης-Ψαχνών (στο ύψος του Κολοβρέχτη) και ενημερώνουν τους οδηγούς για την ταχύτητά τους. Στόχος είναι φυσικά η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Όταν ένα αυτοκίνητο τρέχει με πάνω από 50 χλμ. την ώρα, που είναι το όριο ταχύτητας, εμφανίζεται στην οθόνη η ταχύτητά του με κόκκινους αριθμούς. Αντίθετα, όταν πηγαίνει με κάτω από 50, η ταχύτητα εμφανίζεται με πράσινο χρώμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη», τα ραντάρ τοποθετήθηκαν με τη συνεργασία του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Νωρίτερα, είχαν τοποθετηθεί νέες πινακίδες σήμανσης, προκειμένου να είναι εύκολα ορατές από τους οδηγούς και να συμβάλλουν στη μείωση των ατυχημάτων.

«Στόχος μας δεν είναι να κόβονται κλήσεις στους οδηγούς, αλλά να ενημερώνονται ότι έχουν υπερβεί το όριο και να κόβουν ταχύτητα, ώστε να αποφεύγονται τα τροχαία ατυχήματα σε ένα δρόμο που έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα» είπε στην εφημερίδα ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr