Ασθενής με κορονοϊό το «έσκασε» από το παράθυρο νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασθενής με κορονοϊό το «έσκασε» από το παράθυρο νοσοκομείου

Ο άνδρας έφυγε από το παράθυρο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν

Εξαφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος νοσούσε με κορονοϊό από το νοσοκομείο του Βόλου προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς έφυγε από τη μπαλκονόπορτα του δωματίου στο οποίο νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο 75χρονος που νοσηλεύεται στην κλινική εδώ και ορισμένες μέρες, πήδηξε από πολύ χαμηλό ύψος στον περιβάλλοντα πίσω χώρο του κτιρίου,στην κλινική του ισογείου της παλιάς πτέρυγας και έφυγε από το νοσοκομείο.

Το προσωπικό κατάλαβε γρήγορα την απουσία του και η υπεύθυνη βάρδιας που είδε τον θάλαμό του άδειο, σήμανε αμέσως συναγερμό. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η οικογένειά του και η αστυνομία.

Παρόλο που εξετάστηκαν όλοι οι θάλαμοι, κοινόχρηστοι χώροι, υπόγεια και εξωτερικοί χώροι, ο άνδρας δεν ήταν πουθενά, με τους υγειονομικούς να ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 75χρονος τις τελευταίες μέρες δεν αισθανόταν καλά ψυχολογικά, όντας μακριά από τους δικούς του ανθρώπους της ημέρες των εορτών.

«Θέλω να φύγω από εδώ»

Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια πηγη, έλεγε στους γιατρούς «θέλω να φύγω από εδώ. Πρέπει να είμαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου χρονιάρες μέρες».

Οι γιατροί, κατανοώντας πως ένιωθε, τον προέτρεπαν να κάνει υπομονή, τονίζοντας ότι προέχει να ολοκληρώσει την θεραπεία του, με βάση το πρωτόκολλο που προβλέπεται για τους ασθενείς με κορονοϊό. Τον διαβεβαίωναν επίσης ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο.

Η περιπέτεια με την αναζήτησή του έληξε δύο ώρες μετά. Ο ίδιος φέρεται να περπάτησε για λίγο και μετά πήρε ταξί και επέστρεψε στο σπίτι του. Στον δρόμο ζαλίστηκε μάλιστα και χτύπησε ελαφριά στο κεφάλι.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στο σπίτι του και τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει ξανά στο Νοσοκομείο. Αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε ξανά στην κλινική Covid για να συνεχίσει τη νοσηλεία του.

«Ήθελα να είμαι μαζί με τη γυναίκα μου», είπε στους γιατρούς, ζητώντας συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στο νοσοκομείο.

Το τοπικό μέσο αναφέρει, ότι πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο πριν την Πρωτοχρονιά, ώστε να γιορτάσει μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, εφόσον είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr