Αστυνομικός εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τον οικονομολόγο – Πως συνελήφθη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικός εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τον οικονομολόγο – Πως συνελήφθη

Πως «ψάρευαν» τα θύματα τους οι δύο συλληφθέντες.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός που συνελήφθη την Παρασκευή απο την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, μαζί με έναν ιδιώτη συνεργό του, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, παρουσιαζόταν σε πολίτες ως οικονομολόγος και με το πρόσχημα ότι μπορούσε να τους εντάξει στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τους αποσπούσε χρήματα.

Παράλληλα, εις βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έτσι «ψάρευαν» τα θύματα τους οι δύο συλληφθέντες

Οι δύο συλληφθέντες ακολουθούσαν το εξής μοτίβο για να ξεγελούν τα θύματά τους: Ψάρευαν τα θύματά τους από το Facebook όπου προβάλλονταν και μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα επικοινωνίας. Στη συνέχεια καλούσαν τα υποψήφια θύματα στο τηλέφωνο και τους έπειθαν ότι μπορούσαν να τους βοηθήσουν στη διαδικασία ένταξής τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Τους ζητούσαν εν συνεχεία προκαταβολή για να προχωρήσουν τη διαδικασία την οποία δεν ξεκινούσαν καν, κρατούσαν την προκαταβολή και διέλυαν τη συμφωνία με διάφορες προφάσεις εξαπατώντας τα θύματά τους.

Ο 34χρονος αστυνομικός παρουσιαζόταν στους υποψήφιους πελάτες ως οικονομολόγος δικηγόρος, εκπρόσωπος της γνωστής εταιρείας του εξωτερικού! ενώ χρησιμοποιούσε διαφορετικό επώνυμο για να αποφύγει τυχόν ταυτοποίησή του.

Μάλιστα ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

Εξιχνιάσθηκαν 8 άπατες- Πάνω απο 70 χιλιάδες τα παράνομα κέρδη

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 συνολικά -73.550- ευρώ.

Παλιός γνώριμος των Αρχών ο ιδιώτης

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ιδιώτη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr