Αθωώθηκε η 19χρονη που είχε πέσει θύμα traffiking
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθωώθηκε η 19χρονη που είχε πέσει θύμα traffiking

Την πλήρη απαλλαγή της 19χρονης που είχε πέσει θύμα trafficking στην Ηλιούπολη αποφάσισε το Ά αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο.

Η νεαρή είχε παραπεμφθεί στο εδώλιο με την κατηγορία ότι εκδιδόταν με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη. Νωρίτερα η υπεράσπιση της νεαρής ενημέρωσε το δικαστήριο για την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προς επίρρωση του ισχυρισμού ότι «κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021». Όπως δε εξήγησε η συνήγορος Αντωνία Λεγάκη, «για την πράξη του αυτή κάθειρξη 12 ετών για εμπορία ανθρώπων κατεπάγγελμα».

Η νεαρή αντιμετώπιζε και την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. Το δικαστήριο αποφάσισε πως η πράξη αυτή είναι ανέγκλητη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr