Μπήκε ξανά σε καταστολή η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπήκε ξανά σε καταστολή η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή

Σε καταστολή έβαλαν ξανά οι γιατροί την 17χρονη μαθήτρια από καλλιτεχνικό σχολείο της Αττικής που, υπέστη αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου της στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστη Κιούλπαλη, η κατάσταση της υγείας της 17χρονης παρουσίασε απότομη μεταβολή, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί σε καταστολή. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων «ανέβασε και πάλι ενδοκράνια πίεση, για το λόγο αυτό αυξήσαμε εκ νέου την καταστολή».

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί μετά από 15 μέρες νοσηλείας του κοριτσιού στην ΜΕΘ, άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα καθώς οι ενδοκράνιες πιέσεις είχαν υποχωρήσει, προκειμένου να δουν τη νευρολογική του κατάσταση, όμως η απότομη μεταβολή της υγείας του, το οδήγησε και πάλι στην ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κιούλπαλης, η διαδικασία της διακοπής της καταστολής, θα επιχειρηθεί και πάλι τις επόμενες ημέρες, με στόχο να διερευνηθεί στο πλαίσιο του επόμενου σταδίου, η νευρολογική κατάσταση του κοριτσιού, που ενώ βρισκόταν στο πρωινό γεύμα στο ξενοδοχείο που διέμενε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της, πιθανόν μετά την κατανάλωση βουτύρου, υπέστη αλλεργικό σοκ και αμέσως μετά ανακοπή, παρά το γεγονός ότι φέρεται να είχε μαζί της και να έκανε, ένεση αδρεναλίνης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr