Blue Horizon: Διαψεύδει κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι πήρε προαγωγή ο λιμενάρχης του πλοίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Blue Horizon: Διαψεύδει κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι πήρε προαγωγή ο λιμενάρχης του πλοίου

Κατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι πήρε προαγωγή ο Κεντρικός Λιμενάρχης ο οποίος είχε βάρδια το βράδυ που έχασε την ζωή του ο Αντώνης Καρυώτης όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη πλοίου.

«Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος φεύγει από κεντρικός Λιμενάρχης και γίνεται βοηθός κλαδάρχη. Ξεκίνησε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και όπως αναφέρει ο νόμος ο συγκεκριμένος με βάση τη θέση και τον βαθμό που έχει έπρεπε να επιλεγεί σε μια από θέσεις και μπήκε σε μη επιχειρησιακή θέση μέχρι να κριθεί η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα

Σημειώνεται πως δημοσίευμα της RealNews ανέφερε πως ο αρχιπλοίαρχος, που ήταν ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετατίθεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ως βοηθός του διευθυντή Κλάδου Ασφαλείας, μετά από επίσημη απόφαση του Αρχηγείου. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, μόλις δύο εβδομάδες μετά το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά.

Η θέση του βοηθού Κλάδου Ασφάλισης, στην οποία μετατίθεται, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας. Αυτό όπως επισημαίνουν λιμενικοί κύκλοι που επικαλείται η RealNews, θεωρείται αναβάθμιση.

Ο αρχιπλοίαρχος που ελέγχεται διοικητικά για το αν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του βάσει της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στις 7/9 είχε απομακρυνθεί από τη θέση του με εντολή του τέως υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Γεώργιο Αλεξανδράκη.

ΠΕΝΕΝ: Κυβερνητική αθλιότητα και επικοινωνιακή μπαρούφα

Σε αυτή την εξέλιξη αντέδρασε έντονα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), κάνοντας λόγο για« πρωτοφανή πολιτική κυβερνητική αθλιότητα», καθώς η ανακοινωθείσα καρατόμηση «όχι μόνο δεν έγινε ποτέ» αλλά «ο Κεντρικός Λιμενάρχης αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος!!!

Η νέα θέση που μετατέθηκε, άκουσον – άκουσον, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας!!!»

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ απέδιδε σοβαρές ευθύνες σε 4 Λιμενικούς και τον Κ.Λ.Πειραιά.

«Αποδεικνύεται ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη! Αποτελεί προσβολή και ασέβεια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη και πρόκληση στη κοινωνία μια τόσο άθλια συμπεριφορά.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr