Χαλκίδα: Έσβησε το χαμόγελο της 25χρονης Δέσποινας – Ραφαέλλας – Συγκλονίζει η μητέρα της
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Έσβησε το χαμόγελο της 25χρονης Δέσποινας – Ραφαέλλας – Συγκλονίζει η μητέρα της

Η Δέσποινα - Ραφαέλλα άφησε την τελευταία της πνοή στην Αγγλία

Συγκλονίζει η μητέρα της 25χρονης Δέσποινας – Ραφαέλλας από τη Χαλκίδα η οποία δυστυχώς έφυγε οέο ώρα από τη ζωή από αιφνίδιο θάνατο.

Διαβάστε τι λέει η μητέρα αλλά και οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού που είχε πολλά όνειρα για τη ζωή.

΄΄Τις τελευταίες ημέρες, η οικογένειά μου βιώνει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και είμαστε όλοι βυθισμένοι σε βαθιά θλίψη γιατί χάσαμε την πολυαγαπημένη μας κόρη Δέσποινα- Ραφαέλλα.
Την Τετάρτη 14,03,1996, πρωινές ώρες γεννήθηκε στο Μαιευτήριο Μητέρα στην Αθήνα, Ελλάδα η δεύτερη κόρη μου Δέσποινα-Ραφαέλλα Καρβούνη. Αυτή ήταν η δεύτερη ωραιότερη άνοιξη της ζωής μου.

Την Τετάρτη 03.03.2021, βραδινές ώρες η Δέσποινα μεταφέρθηκε κατεπειγόντως στο κέντρο καρδιολογίας του Royal Papworth Hospital στο Cambridge, Αγγλία όπου άφησε την τελευταία της πνοή ξημερώματα Σαββάτου 06.03.2021. Η άνοιξη χάθηκε για πάντα από την ζωή μου.

Η Δέσποινα ήταν πάντα μια προσωπικότητα γεμάτη ζωή, παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς και πρωταθλήτρια ζωής με υψηλές στόχους. Αποφοίτησε από το σχολείο St. Lawrence College στην Αθήνα το 2014, με απίστευτα υψηλές επιδόσεις, αφού ήταν κορυφαία debater στο σχολείο της και σε όλη την χώρα, αρχηγός στην ομάδα debate του κολεγίου, ενεργό μέλος του MUN (Model United Nations delegation) ως εκπρόσωπος του σχολείου της και με εξαιρετικές επιδόσεις στο Forensics group.
Ανάμεσα σε άλλες βραβεύσεις, ανακηρύχθηκε η 4η καλύτερη ομιλήτρια στον μαραθώνιο debates σχολείων σε παγκόσμιο επίπεδο, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϋλάνδη τον Αύγουστο 2014 και της απονεμήθηκε το βραβείο Ακαδημαϊκής Αριστείας του Διευθυντή του St. Lawrence College, τον Ιούνιο 2014. Το 2017 η Δέσποινα έλαβε βραβείο ακαδημαϊκής αριστείας από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου – Durham Law School, και επικράτησε μεταξύ των 8 πρώτων φοιτητών Νομικής για την απονομή υποτροφίας για κορυφαίους ομιλητές από την νομική εταιρία Squire Patton Boggs Scholarship.
Κατά την διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών της, έλαβε το πτυχίο Νομικής με διάκριση. Επίσης, έλαβε με διάκριση πτυχίο Μάστερς στην Νομική επιστήμη MA-Legal Practitioner’s Course with Business. Η φοιτητική ζωή της ήταν μια ευτυχισμένη περίοδος δράσεων γνώσης. Συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του πανεπιστημίου και σε φοιτητικές κοινότητες δράσης: Durham European Law Institute, Debating, Durham Union Society, Pro Bono Society, and Durham ENACTUS. Η Δέσποινα λάτρευε τα ταξίδια, την ενθουσίαζε να συναντά καινούριους ανθρώπους και να συμμετέχει στη καλυτέρευση της ζωής σε κοινωνίες της υπαίθρου. Για αυτό το λόγο της άρεσε να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Μιλούσε Ελληνικά και Αγγλικά ως μητρική γλώσσα και άπταιστα Γαλλικά και Ισπανικά. Είχε επίσης αρχίσει να μαθαίνει την Κινέζικη γλώσσα.
Το καλοκαίρι του 2015 η Δέσποινα εργάστηκε ως δασκάλα Αγγλικής ως δεύτερη γλώσσα (ESL) σε ένα θερινό σχολείο στην Κίνα. Το 2018, δούλεψε ως εθελόντρια σε μια κοινότητα υπαίθρου στην Βόρεια Ισπανία για 3 εβδομάδες. Επίσης, ταξίδεψε μόνη της στην Νοτιοανατολική Ασία και Ινδία για 5 μήνες. Εκείνη την εποχή, παρακολούθησε ένα δεκαήμερο πρόγραμμα διαλογισμού στο κέντρο διαλογισμού Vipassana Retreat στο Νεπάλ. Διέσχισε την ζούγκλα της Καμπότζης. Επίσης, προσέφερε εθελοντικό έργο σε μια βιολογική φάρμα και σε ένα κέντρο οικολογικών κατασκευών στην αγροτική Ταϋλάνδη. Απέκτησε πολλούς υπέροχους φίλους και βίωσε πραγματική εκτίμηση για το γεγονός ότι δημιουργούσε πράγματα δουλεύοντας με τα χέρια της.
Από Μάρτιο 2019 ως Φεβρουάριο 2021 η Δέσποινα εργάστηκε στη νομική HFW LLP αρχικά στην έδρα της εταιρίας στο Λονδίνο, και από Αύγουστο 2019 στην HFW Σιγκαπούρη για 6 μήνες και αμέσως μετά στην Μελβούρνη, Αυστραλία για άλλους 6 μήνες, όλα αυτά κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid19. H Δέσποινα βίωσε υπέροχες εμπειρίες όλο αυτό το διάστημα. Άρχισε να μαθαίνει Κινέζικα, ξεκίνησε μαθήματα kickboxing, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το πάθος της, την
φιλοσοφία όπου ολοκλήρωσε δύο προγράμματα σπουδών, Philosophy of Mind και Bioethics με ονλάιν μαθήματα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σχετίστηκε με ανθρώπους που νοιάζονται για την πραγματική σημασία ποιότητας στην ανθρώπινη ζωή. Σκεπτόταν να επιστρέψει στην Σιγκαπούρη μια μέρα.
Τον Ιανουάριο 2021 η Δέσποινα αποδέχθηκε μια νέα πρόταση για θέση εργασίας στην νομική εταιρία Squire Patton Boggs LLP και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μαζί τους στο Λονδίνο από 5 Απριλίου. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζουν την Δέσποινα είναι τώρα συντετριμμένοι και θρηνούν.
Η Έλενα, η αδελφή της Δέσποινας λέει για εκείνη τα ακόλουθα: «Δεν είναι μόνο οι ακαδημαϊκές επιτυχίες που αξίζει ν’ αναφερθούν, είναι σημαντικό να τονίσουμε ποια ήταν η Δέσποινα σαν άνθρωπος. Ήθελε η ζωή της να είναι μια περιπέτεια μάθησης και πάντα κατάφερνε να έχει πραγματικές επιτυχίες. Την έκανε ευτυχισμένη να αναπτύσσει συνεχώς την την πολυδιάστατη προσωπικότητά της και συχνά αστειευόμαστε ότι είναι μάλλον ‘χίπυ δικηγόρος’ – δεν ήθελε να περιορισθεί σ’ ένα συγκεκριμένο, συγκαταβατικό πλαίσιο ζωής και ο μεγάλος της στόχος ήταν να νιώθει ελεύθερη και ανεξάρτητη. Τρόπος ξεκούρασης για εκείνη ήταν να έχει διεισδυτικές συζητήσεις ουσίας με αγαπημένα της πρόσωπα. Οι απλές, επιφανειακές συζητήσεις ποτέ δεν την ικανοποιούσαν. Ήθελε να κατανοήσει και να επιλύσει προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα και συχνά περνούσε ώρες σκεπτόμενη πώς μπορεί να δημιουργήσει την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση σε αυτή την κοινωνία. Ένιωθε πολύ υπερήφανη για τους κοντινούς της φίλους – οι φίλοι της ήταν θησαυρός για εκείνη και πάντα τους νοιαζόταν και τους βοηθούσε. Η Δέσποινα ήταν οπαδός του Sam Harris (νευρο-επιστήμονας/φιλόσοφος), ή “Sam” όπως συχνά αναφερόταν σ’ εκείνον σαν να ήταν καλός της φίλος – διάβασε όλα τα βιβλία του, παρακολούθησε την ζωντανή εκπομπή του και του έστειλε και επιστολή για να μοιραστεί τις σκέψεις της μαζί του σχετικά με το πώς θα μπορούσε να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους με περισσότερη θετική απήχηση. Η Δέσποινα έκανε διαλογισμό καθημερινά και ολοκλήρωσε 2 10-ήμερα σιωπηρής αυτοσυγκέντρωσης με στόχο να αναπτύξει την πρακτική της σε κέντρα διαλογισμού στο Νεπάλ και Μ. Βρετανία. Μας ενθάρρυνε να κάνουμε διαλογισμό μαζί της και ήθελε πολύ να μοιράζεται τις μαθησιακές εμπειρίες της με άλλους με την ελπίδα ότι θα τους βοηθούσε να βελτιώσουν κι εκείνοι την ζωή τους. Πάντα ήταν και θα είναι μια έμπνευση, ένα λαμπερό φως στις ζωές των ανθρώπων και μια συνεχής υπενθύμιση ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Ο πατέρας της Δέσποινας, ο Χρήστος, επαναλαμβάνει συνεχώς πως είμαστε τυχεροί γονείς γιατί μεγαλώσαμε έναν άγγελο πάνω στην γη και πως για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να δούμε έπρεπε να μας αφήσει νωρίς.
O αγαπημένος θείος της Δέσποινας, ο αδελφός μου, ο Τάσος, λέει πως η Δέσποινά μας ήλθε, άφησε μια αξιοζήλευτη παρακαταθήκη κι έφυγε!!! Άφθαρτη και παράδειγμα προς μίμηση!! Με τον ένα ή άλλο τρόπο θα είναι ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!! Στις καρδιές, στις ψυχές και στην θύμηση γνωστών και αγνώστων.
Όσο για εμένα, την συντετριμμένη μάνα μιας λαμπερής, νεαρής γυναίκας που κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα απόλυτα αξιοσέβαστο και αξιοθαύμαστο προφίλ προσωπικότητας παγκόσμιου πολίτη μόλις στη ηλικία των 25 ετών, μπορώ μόνο να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου γιατί μου δόθηκε η υπέροχη δυνατότητα να έχω την Δέσποινα στην ζωή μου για 25 χρόνια. Είναι για εμένα ανείπωτη χαρά να μεγαλώσω ένα τόσο χαρισματικό παιδί όπως η Δέσποινα. Έζησε την ζωή της με πάθος για μάθηση, ελευθερία σκέψης και μια βαθύτερη προθυμία να δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο. Νιώθω υπερήφανη κι ευλογημένη που είμαι η μητέρα της Δέσποινας. Το φως της ανάμνησής της παραμένει βαθιά στην ψυχή μου και με κρατά ζωντανή παρά το γεγονός ότι το σκοτάδι από το χαμό της Δέσποινας πάντα θα απλώνει μια μαύρη σκιά στη ζωή μου. Η οικογένεια, οι φίλοι και συνάδελφοί της πάντα θα θυμόμαστε το ηλιόλουστο χαμόγελό της, τα λαμπερά μάτια της και την γεμάτη ζωντάνια προσωπικότητά της. Θα μας λείψει πολύ η παρουσία της από την ζωή μας.
Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με τις λεπτομέρειες για την αποχαιρετιστήρια τελετή της Δέσποινας που θα πραγματοποιηθεί τον ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο, ΜΒ. Επίσης, θα σας ενημερώσουμε σχετικά με την δυνατότητα δωρεάς για φιλανθρωπικούς λόγους για όσους είναι αυτό επιθυμητό.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές και την συμπαράσταση που μας δίνετε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για την οικογένειά μας΄΄.

Με εκτίμηση
Λευκή
Λευκή Παπαχαραλάμπους

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr