Χαλκίδα: Τι ώρα ξεκινάει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Τι ώρα ξεκινάει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς τους περιορισμούς της αντίστοιχης της 28ης Οκτωβρίου 2021.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ανωτέρων, ανωτάτων Σχολών, οργανώσεων και σωματείων, οδηγών και προσκόπων, οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες και Ενόπλων Δυνάμεων, σήμερα Παρασκευή 25η Μαρτίου 2022, ανήμερα της Εθνικής Επετείου στην Χαλκίδα και σε όλες τις πόλεις και χωριά της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς τους περιορισμούς της αντίστοιχης της 28ης Οκτωβρίου 2021, με ώρα έναρξης 12:15.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τα υγειονομικά μέτρα, φέτος το ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδείας είναι ξεκάθαρο. Με θεατές η διεξαγωγή των παρελάσεων, αλλά με μέτρα και υποχρεωτική χρήση μάσκας η πρώτη παρέλαση 25ης Μαρτίου μετά από δύο χρόνια πανδημίας, αφού το 2020 ήταν από τις πρώτες δημόσιες εκδηλώσεις που είχαν ακυρωθεί στη σκιά του πρώτου καθολικού lockdown.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου είναι τα εξής:
  • «Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.
  • Τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.
  • Όσοι παρελάσουν, ωστόσο, θα πρέπει -εφ’ όσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν κανονικά τις μάσκες τους τόσο πριν όσο και μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου».

Ποιοι δρόμοι θα είπα ο κλειστοί στην Χαλκίδα

Η Χαλκίδα ετοιμάζεται για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου με την διεξαγωγή της καθιερωμένης παρέλασης ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας έχοντας υπόψη την ανάγκη για την ομαλή διεξαγωγή της Παρέλασης κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 σε χώρους ευθύνης του, ανακοινώνει ότι:

Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση παντός τροχοφόρου οχήματος στις παρακάτω οδούς της πόλης της Χαλκίδας : • Σε αμφότερες τις πλευρές της οδού ΤΖΙΑΡΝΤΙΝΙ. • Σε αμφότερες τις πλευρές της οδού ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ κατά το τμήμα αυτής που περιλαμβάνεται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα (από το Βόρειο άκρο της Πλατείας Αγίου Νικολάου έως το ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον διακριτικό τίτλο «ΓΙΩΤ»). 2. Η ως άνω απαγόρευση ισχύει από την 06:00 ώρα της Παρασκευής 25-03-2022 έως και το πέρας των εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr