Χαλκίδα: Κατηγορούμενος τσιγγάνος σκόρπισε γέλιο κατά την απολογία του στο Δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Κατηγορούμενος τσιγγάνος σκόρπισε γέλιο κατά την απολογία του στο Δικαστήριο

Κατηγορείτο για 4 ληστείες και δεκάδες κλοπές.
Άφθονο γέλιο χάρισε η απολογία κατηγορούμενων σε δίκη που μπορεί ναι μεν να αφορούσε σε κακούργημα, ωστόσο ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων πρόσφερε χαμόγελα μέσα στην δικαστική αίθουσα με τους διαλόγους του με την Έδρα.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας  δικάστηκε η υπόθεση ενός τσιγγάνου και της αδελφής του, οι οποίοι κατηγορούνται σε δεύτερο βαθμό για 4 ληστείες και δεκάδες κλοπές, ενώ υπάρχει και τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε από το Δικαστήριο.
Τα δύο αδέλφια εκτίουν ήδη ποινή, καθώς έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών ο άνδρας και 16 ετών η γυναίκα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και βρίσκονται ο άνδρας στη Φυλακή Χαλκίδας και η γυναίκα στη Γυναικεία Φυλακή Ελαιώνα Θηβών τα τελευταία 6 χρόνια.

Στην χθεσινή δίκη κρίθηκαν πάλι ένοχοι, ωστόσο δέχθηκαν μείωση της ποινής τους σε 15,5 και 12 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα, επειδή τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Παρά το σοβαρό περιεχόμενο της υπόθεσης και της δίκης, η απολογία του κατηγορούμενου τσιγγάνου χάρισε γέλιο στην αίθουσα, λόγω της χρήσης της ελληνικής γλώσσας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ισχυρίστηκε πως «Από τις πράξεις που με κατηγοράνε παραδέχομαι μόνο μία κλοπή στο Ξηματάρι», εννοώντας Σχηματάρι. 

Ο κατηγορούμενος τσιγγάνος κάποια στιγμή δάκρυσε μπροστά στην πρόεδρο του Δικαστηρίου με τον εξής διάλογο να ακολουθεί:

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Ζητώ μία ευκαιρία κυρία πρόεδρος, να με αφήσετε ελεύθερο να πάω στα παιδιά μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσα παιδιά έχετε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Εφτά παιδιά έχω κύρια πρόεδρος…

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Έντεκα παιδιά έχει κυρία πρόεδρε…

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Όχι εφτά παιδιά έχω..

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Τελικά πόσα παιδιά έχει;

Στο τέλος δε, όταν ερωτήθηκε εάν έχει να προσθέσει κάτι άλλο, εκείνος βουρκωμένος είπε «Κυρία πρόεδρος ζητώ την μεταμέλειά σας» εννοώντας μάλλον επιείκεια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr