Χαλκίδα: Κοινές δράσεις εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [εικόνες]
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Κοινές δράσεις εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [εικόνες]

Με κοινή δράση τα σωματεία της Εύβοιας τίμησαν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με κοινή δράση τίμησαν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ), η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας,το Σωματείο «Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ Κ ΣΙΑ ΑΕ», το Σωματείο ΑΛΛΑΤΙΝΗ, το Σωματείο ΝΗΡΕΑ-ΣΕΛΟΝΤΑ-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, το Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας και το Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας βρήκε όλο το λαό αντιμέτωπο με την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που γέννησαν η κατάρρευση των δημόσιων Συστημάτων υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας και μαζί με όλα τα παραπάνω η αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες. Η ανασφάλεια και η αγανάκτηση για τις συνθήκες εργασίας και της ζωής των γυναικών μπορεί να βρει διέξοδο στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης για όσα έχουμε ανάγκη τον 21ο αιώνα.

Με σύνθημα «σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου-δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μάρτη συμβολική συγκέντρωση-πικετοφορία στην Παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Κλιμάκια των Σωματείων και των φορέων βρέθηκαν σε αρκετούς  χώρους δουλειάς κουβεντιάζοντας με τις εργαζόμενες και τονίζοντας πως δεν θα αφήσουμε να μπουν τα δικαιώματά μας σε καραντίνα. Οι αγώνες των εργατριών για δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινα ωράρια εργασίας στον προηγούμενο αιώνα που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων και ανέργων γυναικών. Επισκέψεις έγιναν στα εργοστάσια της ΑΛΛΑΤΙΝΗ, στο ΜΙΜΙΚΟ, στο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ και σε πολλά σουπερ μάρκετ της πόλης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr