Χαλκίδα: Ποιο ζευγάρι πάντρεψε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Ποιο ζευγάρι πάντρεψε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Οι εκκλησιασθέντες ενορίτες συμμετείχαν και στην τέλεση του Μυστήριο του Γάμου, το οποίο ετελέσθη κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, δυο ευλογημένων και ευλαβεστάτων νέων

Την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 13 Φεβρουαρίου 2022 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πλαισιωμένος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής, Νικόλαο Πριμηκύριο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, τον Οικον. Ιωάννη Φαφούτη-δευτερεύοντα Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

Οι εκκλησιασθέντες ενορίτες συμμετείχαν και στην τέλεση του Μυστήριο του Γάμου, το οποίο ετελέσθη κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, δυο ευλογημένων και ευλαβεστάτων νέων, του κ. Δημητρίου Ελευθερίου και της κ. Μαρίας Καπέλου.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της νέας πνευματικής περιόδου του Τριωδίου, επαίνεσε το νεόνυμφο ζευγάρι για την επιλογή τους να τελέσουν το γάμο τους κατά την αρχαία εκκλησιαστική τάξη, στην οποία διασώζονται η απλότητα, η εναργής συμμετοχή των συμμετεχόντων στο Μυστήριο και η άμεση αναφορά των νεονύμφων στον Χριστό, αφού το πρώτο πράγμα που κάνουν μετά την γαμήλια στέψη τους είναι να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δημήτριο και την Μαρία, διότι, μετά από πρότασή του, δέχθηκαν να νυμφευθούν σήμερα, που η Εκκλησία μας εορτάζει ένα άγιο ζευγάρι τους ισαποστόλους Ακύλα και Πρίσκιλα, τους οποίους η Εκκλησία μας τιμά, όπως και άλλες άγιες οικογένειες χωρίς να έχει ανάγκη κατασκευασμένους αγίους του έρωτα, ενώ κλείνοντας, βεβαίωσε όσους και όσες επιθυμούν να έλθουν εις Γάμου κοινωνία κατά την Θεία Λειτουργία, ότι, συν Θεώ, θα είναι και ο ίδιος παρών, ώστε να ευλογήσει τον Γάμο τους και να γίνει συμμέτοχος της χαράς τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr