Χαλκίδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14, Δεκεμβρίου στην πλατεία αγοράς στην Χαλκίδα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου οι συνταξιουχικές οργανώσεις δημοσίου ΙΚΑ Εύβοιας.

Η ανακοίνωση


Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο ό
σα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί. Με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Απαιτούμε άμεσες λύσεις:

– Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

– Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης,  

– Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

– Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,  Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς, για τα παιδιά μας. Ήδη νέοι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις που έφθασαν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15 ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύουν. Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας “παρών”. Ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε, αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας.

Όλοι στην αγωνιστική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14 του Δεκέμβρη που διοργανώνουν τα  Σωματεία μας, όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας. Μας πήραν πολλά. Με οργάνωση – αγώνα διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχουν αφαιρέσει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr