Χαλκίδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους ψαράδες στην υπόθεση Βαλυράκη – «Είμαστε αθώοι»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους ψαράδες στην υπόθεση Βαλυράκη – «Είμαστε αθώοι»

Οι δύο ψαράδες από την Ερέτρια που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ , και δηλώνουν αθώοι, ήταν προγραμματισμένο να προσφύγουν στο δικαστικό Συμβούλιο Χαλκίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της αθωότητας των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τον θάνατο του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαληράκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από τα δικαστήρια Χαλκίδας, συνάδελφοι τους και πολίτες της Ερέτριας.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Χαλκιδέοι ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ , και δηλώνουν αθώοι, ήταν προγραμματισμένο να προσφύγουν στο δικαστικό Συμβούλιο Χαλκίδας κατά της προσωρινής κράτησης που τους επιβλήθηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, Γιάννης Γλύκας , αναλαμβάνει, μαζί με τον Χαλικιδέο δικηγόρο Δημ. Καρβέλη την υπεράσπισή τους και μιλώντας  είχε μάλιστα αναφέρει πριν κάποιες μέρες πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα εισφέρουμε νέα στοιχεία στην υπόθεση , τα οποία θα ανατρέψουν συθέμελα τα μέχρι τώρα δεδομένα»

Οι δύο ψαράδες, προφυλακίστηκαν με βάση την κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε πως τα δύο αδέλφια ευθύνονται για τον θάνατό του, καθώς ενεπλάκησαν σε καβγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν πριν εκείνος πέσει στη θάλασσα.

Στην 16σέλιδη απόφαση του ανακριτή, που οδήγησε και στην κράτηση των δύο ψαράδων, δεν διαφαίνεται κάποια αμφιβολία για την ενοχή τους και περιγράφεται με λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο η βάρκα τους χτύπησε με την προπέλα και τα υδροπτερύγιά του τον Σήφη Βαλυράκη. “Εν γνώσει σας”, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο ανακριτής θεωρεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι, χτύπησαν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα διαπληκτίστηκαν μαζί του, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News. “Ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συνεννόηση, με συγκλίνουσες ενέργειες και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον σκοτώσατε”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr