Χαλκίδα: Τι είπε ο Γεραπετρίτης για την εκκίνηση των τρένων
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Τι είπε ο Γεραπετρίτης για την εκκίνηση των τρένων

Χαλκίδα: Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο για την επανεκκίνηση των σιδηρόδρομων, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 18/3 ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκροτήθηκε, δύο εβδομάδες μετά από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, το Συντονιστικό Κέντρο Ασφαλείας Σιδηροδρόμων, με τη συμμετοχή του ΟΣΕ, πυροσβεστικής, αστυνομίας, ΕΚΑΒ και Hellenic Train.

Σκοπός του είναι ο συντονισμός δράσεων που αφορούν σε συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών ασφαλείας των σιδηροδρόμων. Σήμερα λαμβάνει χώρα η πρώτη συνεδρίαση, παρουσία και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ημερομηνία θα ξεκινήσουν πάλι και τα δρομολόγια του προαστιακού Αθήνα- Οινόη – Χαλκίδα τα οποία και είχαν διακοπεί στο περιθώριο της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του ΟΣΕ προκάλεσε η ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, με την οποία κρίνει «ανεπαρκή»  την εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη και ζητά την απόσυρση από τα καθήκοντά τους, όσων εκπαιδεύτηκαν ως σταθμάρχες μέσω της ίδιας εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Γεραπετρίτης: Την Τετάρτη το πλαίσιο για την εκκίνηση του σιδηροδρόμου

Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο για την επανεκκίνηση των σιδηρόδρομων, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 18/3 ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών προχώρησε στη δήλωση αυτή μετά από την πρώτη σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας Σιδηροδρόμων, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 10:30.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΟΣΕ, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Hellenic Τrain.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr