Χαλκίδα: Υπεγράφη η σύμβαση για τη μετεγκατάσταση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Υπεγράφη η σύμβαση για τη μετεγκατάσταση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Υπεγράφη την Τετάρτη 13 Ιουλίου η σύμβαση δωρεάν παραχώρησης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τμήματος του στρατοπέδου «Πήλικα» για την προσωρινή μετεγκατάσταση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Χαλκίδας.
Υπεγράφη την Τετάρτη 13 Ιουλίου η σύμβαση δωρεάν παραχώρησης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τμήματος έκτασης εμβαδού 6.747,36 τ.μ., του στρατοπέδου «Πήλικα» (πρώην 575 Τάγματος Πεζοναυτών) στον Δήμο Χαλκιδέων, για χρονικό διάστημα 3 ετών, για την προσωρινή μετεγκατάσταση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Χαλκίδας.
Εν συνεχεία, την Πέμπτη 14/7 υπεγράφη μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Χαλκιδέων προγραμματική σύμβαση για την «Προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση μονάδων αιθουσών (διδασκαλίας – γραφείων) και χώρων υγιεινής (wc) διαφόρων συστημάτων ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας».
Την Παρασκευή 15/7 η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας απέστειλε την εν λόγω προγραμματική σύμβαση προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, για τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας του έργου.
Κατόπιν της ολοκλήρωσης του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας, οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση του έργου προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα, το συντομότερο δυνατό, η μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών σε νέε και ασφαλείς εγκαταστάσεις.
Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021 έχουν δεσμευθεί για το έργο 1.344.160 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση,
– 17 αιθουσών διδασκαλίας διαστάσεων 6μ.Χ6μ.
– 22 αιθουσών ειδικής διδασκαλίας-εργαστηρίων-γραφείων διαστάσεων 6μ.Χ3μ.
– 1 μονάδας για τη λειτουργία κουζίνας διαστάσεων 6μ.Χ4μ.
– 3 μονάδων WC για ΑΜΕΑ και WC διδακτικού προσωπικού 6μ.Χ4μ.
– 2 μονάδων για χρήση αίθουσας πολλαπλών και χρήσεων και αίθουσας αθλοπαιδιών διαστάσεων 6μ.Χ12μ.
– 1 μονάδας για χρήση υπόστεγου διαστάσεων 6μ.Χ12μ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr