Χαμός στον αέρα με τον Δωδώνης Χρυσόστομο: Μια γυναίκα δεν μπορεί να βιαστεί χωρίς να το θέλει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός στον αέρα με τον Δωδώνης Χρυσόστομο: Μια γυναίκα δεν μπορεί να βιαστεί χωρίς να το θέλει

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης προκάλεσε αντιδράσεις με όσα ανέφερε για βιασμούς και αμβλώσεις σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Με το στόμα ανοιχτό άφησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μιλώντας για βιασμούς και αμβλώσεις καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Μητροπολίτης κλήθηκε να μιλήσει με αφορμήτο κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, όμως πήγε ένα βήμα… παρακάτω.

Δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «καμία γυναίκα δεν κάθεται να βιαστεί χωρίς να το θέλει», προκαλώντας τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων, εκείνος όμως συνέχισε ακάθεκτος σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει σύλληψη από βιασμό, χωρίς όμως να εξηγήσει τι εννοεί.

Σχετικά με τις αμβλώσεις ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή» ενώ άφησε παράθυρο μόνο σε περιπτώσεις υγείας του εμβρύου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά.

Όμως ανέφερε ο Μητροπολίτης, η Εκκλησία τάσσεται εναντίον και της προφύλαξης στη σεξουαλική επαφή καθώς «μοναδικός σκοπός της είναι η τεκνοποίηση».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr