Χατζηγιαννάκης: Μέτρα στήριξης για τους εμπόρους λόγω των έργων στο οδικό δίκτυο Πλατάνα-Στόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηγιαννάκης: Μέτρα στήριξης για τους εμπόρους λόγω των έργων στο οδικό δίκτυο Πλατάνα-Στόμιο

Να μπει τέλος στην αγωνία του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της περιοχής από το κλείσιμο του δρόμου

Στη Βουλή φέρνει με αναφορά του ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης υην επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων, με την οποία ζηττύν μέτρα στήριξης λόγω των έργων στο οδικό δίκτυο Πλατάνα – Στόμιο.

Όπως αναφέρει η Ένωση, λόγω της έναρξης των εργασιών 30 και πλέον μηνών του εν λόγω έργου και με αφορμή το κλείσιμο του κεντρικού παραλιακού δρόμου που συνδέει την Χαλκίδα με το κεντρικό λιμάνι Κύμης, εκφράζει την αγωνία που επικρατεί στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα κινούνται πλέον από ακατάλληλους παρακείμενους δρόμους από και προς το λιμάνι της Κύμης όπως επίσης και οι ταξιδιώτες με προορισμό την Σκύρο και τα νησιά των Σποράδων, κάνοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στα καταστήματα όλου του παραλιακού μετώπου, δυσπρόσιτη και μη ελκυστική.

​Οι επιχειρήσεις της περιοχής έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις του covid-19 και του πολέμου με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ζήτημα επιβίωσής τους, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ενώ την ίδια στιγμή, αποτελεί πραγματικά χρόνιο σοβαρό πρόβλημα το οδικό δίκτυο της περιοχής και επιτέλους πρέπει να γίνει ένα σημαντικό έργο που, όμως, με την υλοποίησή του θα βρει τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Κύμης ανοιχτές.

Για τους λόγους αυτούς η Ένωση διεκδικεί μέτρα στήριξης, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις της περιοχής της Κύμης τις πραγματικές δυσκολίες που βιώνουν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr