Χειροπέδες σε αλλοδαπούς που άρπαξαν 45.000 ευρώ από σπίτι: Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς που άρπαξαν 45.000 ευρώ από σπίτι: Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές

Στα χέρια των Αρχών δράστες κλοπές με λεία μεγάλο χρηματικό ποσό και αντικείμενα αξίας

Ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν οι δράστες μεγάλης κλοπής που σημειώθηκε ανήμερα Θεοφάνεια σε σπίτι ιδιοκτήτριας καφέ-μπαρ στο Ηράκλειο της Κρήτης από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Ως δράστες φέρονται τέσσερις αλλοδαποί, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων οι δύο, ένας 46χρονος Μαροκινός και ένας 37χρονος Αλγερινός που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του πρώτου για κλοπή και ναρκωτικά και σε βάρος του δεύτερου για ναρκωτικά.

«Γερή» λεία

Οι τέσσερις αλλοδαποί κατηγορούνται ότι έκλεψαν από το σπίτι της 61 ετών επιχειρηματία 45.000 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Η ΕΡΤ αναφέρει πως η κλοπή έγινε το διάστημα 6-7 Ιανουαρίου και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ταυτοποιήσουν τους δράστες. Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, στην υπόθεση εμπλέκονται ένας ένας ακόμα 46χρονος Αλγερινός και μία γυναίκα από το Λίβανο.

Πώς «σκάρωσαν» την διάρρηξη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η γυναίκα εργαζόταν στο μπαρ που διατηρεί η 61χρονη στην περιοχή των Καμινίων. Μάλιστα, μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της, η Λιβανέζα έμενε σε ένα μικρό διαμερίσμα, που της είχε παραχωρήσει η εργοδότριά της, στην πολυκατοικία όπου και η ίδια ζει.

Η Λιβανέζα, σύμφωνα αστυνομικές πηγές, φέρεται να ήταν εκείνη που άνοιξε την πόρτα στους δύο, τον 46χρονο Μαροκινό και τον 46χρονο Αλγερινό, που εμφανίζονται ως οι “ποντικοί”, οι οποίοι τρύπωσαν στο διαμέρισμα και έκλεψαν τα κοσμήματα και τα χρήματα. Ο τρίτος, ο 37χρονος Αλγερινός, φέρεται να παρέμενε έξω από την πολυκατοικία με ένα μηχανάκι και να κρατούσε τσίλιες.

Μετά την κλοπή, η Λιβανέζα, προφασιζόμενη προσωπική υποχρέωση στην Αθήνα, πήρε τα παιδιά της και εξαφανίστηκε, όπως και ο 46χρονος Αλγερινός.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πρωί της Τετάρτης (18/1) πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους, στην διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφική μηχανή με τρείς φακούς, είδη ένδυσης, τσάντα πλάτης, θήκες και φορτιστές υπολογιστών, κράνος, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Επίσης, κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr