ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιαδού: Η αγαπημένη παραλία της Κεντρικής Εύβοιας

Συχνή επιλογή πλήθους παραθεριστών
Χιλιαδού: Η αγαπημένη παραλία της Κεντρικής Εύβοιας

Στην Κεντρική Εύβοια, στην ανατολική πλευρά της, βρίσκεται η περίφημη παραλία της Χιλιαδούς, ένας προορισμός που αποτελεί συχνή επιλογή των παραθεριστών για την μοναδική φυσική ομορφιά του.

Όπως αναφέρει και το in.gr, ο ομώνυμος οικισμός απλώνεται κατά μήκος της γοητευτικής αμμουδερής ακρογιαλιάς με το νησάκι Χέλιαθο στο δυτικό άκρο της, ενώ την ευρύτερη περιοχή στολίζουν πλατανόδασος και ποτάμι που εκβάλλει στο ανατολικό άκρο της παραλίας.

Οι επισκέπτες της Χιλιαδούς ανακαλύπτουν ένα ιδιαίτερα αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο, τη βυζαντινή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η Παναγία Χιλιαδούς, όπως είναι περισσότερο γνωστός ο ναός, ήταν σύμφωνα με την τοπική παράδοση η χιλιοστή εκκλησία που ίδρυσε η αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Θεοδώρα (9ος αιώνας), γι’ αυτό και ονομάστηκε Χιλιαδού.

Συνέχεια της Χιλιαδούς είναι η παραλία του Μετοχίου, ενώ όσοι αποφασίσουν να κινηθούν προς την ενδοχώρα της Κεντρικής Εύβοιας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο το χωριό Λάμαρη (στη διαδρομή από Χιλιαδού προς Στρόπωνες) όσο και τα όμορφα χωριά Μετόχι και Άγιοι Απόστολοι, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση, πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ