Χωρίς self test οι μαθητές στο σχολείο μετά το εμβόλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς self test οι μαθητές στο σχολείο μετά το εμβόλιο

Η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε πότε θα απαλλαχθούν οι μαθητές από τα self test και εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθείται πλέον όταν αρνητές γονείς κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο

Η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως οι μαθητές θα απαλλαχθούν το επόμενο διάστημα από τα self test εφόσον εμβολιαστούν. Η πλατφόρμα για τα παιδιά 5 με 11 ετών αναμένεται να ανοίξει τον Ιανουάριο. Το μέτρο της κατάργησης υποχρέωσης self test με τον εμβολιασμό, ίσχυε άλλωστε ήδη για τους μεγαλύτερους μαθητές. Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια θα εμβολιάσει άμεσα τον γιο της, ο οποίος είναι 5 ετών, για να τον προστατεύσει.

Η υπουργός ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση επένδυσε πάρα πολλά χρήματα για να θωρακίσει την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων».

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί την επόμενη Τετάρτη

Ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού παιδιών 5 – 11 ετών κατά του κορονοϊού την ερχόμενη Τετάρτη, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι την Τρίτη η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και η Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, θα απαντήσουν σε ερωτήματα γονέων live σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα ανοίξει μεθαύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Τα σχολεία θα κλείσουν κανονικά

Η υπουργός ήταν, παράλληλα, ξεκάθαρη ως προς το κλείσιμο των σχολείων, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φόρα ότι τα σχολεία θα κλείσουν κανονικά στην ώρα τους όταν πρέπει για τις γιορτές.

«Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία, δεν την οδηγούν», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ υπογράμμισε ότι όσον αφορά στους εμβολιασμούς για τα παιδιά του Λυκείου αγγίζουν το 50%.

Τι θα γίνει με τους αρνητές που κρατούν τα παιδιά τους εκτός σχολείων

Σχετικά με τα φαινόμενα αρνητών γονέων που αφήνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά τους, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η διάταξη που σήμερα έρχεται στη Βουλή προβλέπει πλέον ποινικές ευθύνες για γονείς και κηδεμόνες.

Δεν μπορεί επειδή ένας γονιός δεν θέλει να κάνει τα self test, το παιδί του να χάνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Εξήγησε, μάλιστα, και τη διαδικασία που θα ακολουθείται πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις:

Εάν ο διευθυντής ενός σχολείου διαπιστώσει ότι κάποιο παιδί απουσιάζει για παρατεταμένη διάρκεια και χωρίς λόγο υγείας, θα καλεί αρχικά τους γονείς του για μία συζήτηση προκειμένου να καταλάβει τι συμβαίνει.

Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τότε θα αποστέλλεται φάκελος στην εισαγγελία και τον λόγο θα έχει πλέον η δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr