Χριστούγεννα στην Αθήνα: Εκδηλώσεις και συναυλίες για τις γιορτινές μέρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Εκδηλώσεις και συναυλίες για τις γιορτινές μέρες

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα
Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων στην Αθήνα, που έχει δείχνει το πιο λαμπερό της πρόσωπο αυτές τις μέρες στους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες.

Για τις χιλιάδες των Αθηναίων που δεν έχουν προγραμματίσει κάποια εξόρμηση για τις μέρες των γιορτών η πόλη προσφέρει πλήθος επιλογών για ψυχαγωγία.

10 χριστουγεννιάτικα χωριά στο κέντρο της Αθήνας

Με δράσεις και παιχνίδια υποδέχονται μικρούς και μεγάλους 10 διαφορετικές πλατείες της Αθήνας (Μεσολογγίου, Χελντράιχ, Ζακλίν ντε Ρομιγί, Αγίας Αικατερίνης, Αθανασίου Διάκου, Ναθαναήλ, Αγίου Ανδρέα, Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου και Γκίκα).

Οι πλατείες αυτές από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου θα μεταμορφωθούν σε «χριστουγεννιάτικα χωριά», σχηματίζοντας μια γιορτινή διαδρομή με τελικό προορισμό το σπιτάκι του Άη Βασίλη. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια σειρά από καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα, όπως όπως παραστάσεις με μαριονέτες, σόου με μαγικές σαπουνόφουσκες, χριστουγεννιάτικα παραμύθια, παιχνίδια με το ξωτικό των Χριστουγέννων κ.ά.

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο κέντρο Αθηνών

Πληθώρα συναυλιών έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων για τα φετινά Χριστούγεννα, με την πλατεία Συντάγματος να βρίσκεται στο επίκεντρο του πλούσιου εορταστικού προγράμματος, που περιλαμβάνει συνολικά 21 συναυλίες.

Από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου μέχρι και την πρωτοχρονιά, στη σκηνή θα βρεθούν δεκάδες Έλληνες και ξένοι δημοφιλείς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Ευρυδίκη, Μύρωνας Στρατής, Stavento, Ήβη Αδάμου, Ρένα Μόρφη, Δημήτρης Σταρόβας κ.ά.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ομόνοια

Φωτισμένη και λαμπερή, η ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας περιμένει τους λάτρεις των Χριστουγέννων για να απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, μέσα σε ένα ξεχωριστό Christmas Market.

Επίσημα εγκαίνια του Omonoia Christmas Market έγιναν στις 18/12, ενώ έχουν διοργανωθεί events με γνωστούς DJ σε καθημερινή βάση μέχρι και την πρωτοχρονιά. Πρόκειται μια γιορτινή υπαίθρια αγορά, γεμάτη με λαχταριστές λιχουδιές, επιλεγμένα δώρα, άφθονη μουσική και παιχνίδια, που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Ο χριστουγεννιάτικος κόσμος του Σταύρος Νιάρχος

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων στο Σταύρος Νιάρχος, καθώς και ο εορταστικός στολισμός του ιδρύματος.

Μουσική, θέατρο, εργαστήρια και φυσικά το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, είναι προσβάσιμα για το κοινό είτε δωρεάν είτε με πολύ προσιτό εισιτήριο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr