Δ.Σ. Χαλκίδας: Ξέσπασμα εναντίον της Δημάρχου – Ένταση για τα σκουπίδια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ.Σ. Χαλκίδας: Ξέσπασμα εναντίον της Δημάρχου – Ένταση για τα σκουπίδια

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση για την διαχείριση των σκουπιδιών

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου. Αφορμή στάθηκε νέα κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ), που θέλει η κατασκευάσει η δήμαρχος στο Πέι Δοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ευβοϊκής Γνώμης», ασκήθηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, γιατί η Έλενα Βάκα έκανε αυτή την πρόταση στον ΦΟΔΣΑ χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ενώ αμφισβητήθηκε έντονα η αποτελεσματικότητά της.

Ο Χρήστος Παγώνης κατηγόρησε τη δήμαρχο ότι δεν έκανε τίποτα 2,5 χρόνια για τα σκουπίδια, αν και γνώριζε ότι ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας θα κλείσει.  Ο Βασίλης Καθαροσπόρης (φωτό κάτω) είπε ότι η λειτουργία της νέας μονάδας θα αυξήσει το κόστος, ενώ η περιοχή θα μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο.

Για το θέμα της ΜΕΑ δεν λήφθηκε απόφαση και παραπέμφθηκε να συζητηθεί ξανά σε επόμενη συνεδρίαση. Αντίθετα ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση της δημάρχου να ονομαστεί σε «Δημάρχου Γιάννη Σπανού» ο δρόμος από την υψηλή γέφυρα μέχρι τον Αγ. Στέφανο.

Στην ίδια συνεδρίαση ανακοινώθηκε και επίσημα η ανεξαρτητοποίηση του Νίκου Σιόλια που έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του Τάσου Καλαθέρη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr