Δ.Σ. Κύμης Αλιβερίου: Απαλλαγή επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη λόγω του έργου στον δρόμο Οξύλιθος-Κύμη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ.Σ. Κύμης Αλιβερίου: Απαλλαγή επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη λόγω του έργου στον δρόμο Οξύλιθος-Κύμη

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου

Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που πλήττονται από το κλείσιμο του δρόμου Στόμιο Οξυλίθου-Κύμη αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου

Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) των 15 επιχειρήσεων,  οι οποίες πλήττονται οικονομικά από το κλείσιμο του επαρχιακού οδικού δικτύου  Στόμιο Οξυλίθου – Κύμη αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση με αίτημά της η πρόεδρος της Κοινότητας Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, η οποία μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν ως πληττόμενες από καιρικά φαινόμενα, αφού οι εργασίες που γίνονται στον δρόμο οφείλονται στις καταστροφές που υπέστη από τις θεομηνίες.

«Στις 7 Φεβρουαρίου έκλεισε ο δρόμος και από την επόμενη κιόλας μέρα στείλαμε επιστολές στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στον υφυπουργό από το Νομό μας (Σίμο Κεδίκογλου) και στον υπουργό οικονομικών, αλλά και σε όλους τους βουλευτές του Νομού ενημερώνοντας τους πως  υποδεχόμαστε με ανακούφιση το έργο του Στομίου που γίνεται για καλό σκοπό αλλά αυτό το έργο έχει και παράπλευρες απώλειες. Πλήττονται όλες οι επιχειρήσεις κατά μήκος του δρόμου και τίθεται θέμα βιοπορισμού» είπε η πρόεδρος και μετέφερε την απόγνωση των επαγγελματιών της περιοχής μέσα από τα λόγια των ίδιων: «Έκλεισε ο δρόμος, έκλεισαν και τα μαγαζιά μας».

Η κ. Κατσαρή κατόπιν τούτων ζήτησε:

Τη σύσταση  επιτροπής για τις επαφές με τους αρμόδιους και  διεκδίκηση οικονομικής αποζημίωσης για τις επιχειρήσεις αυτές

Την απαλλαγή των καταστημάτων που πλήττονται, για 5 έτη ή όσο διαρκούν οι εργασίες από τα δημοτικά τέλη

Το πάγωμα των οφειλών  προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΚΑ

Την ενίσχυσή τους με αγορές που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος από τα καταστήματα αυτά και

Την συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών για  γρηγορότερη και άμεση υλοποίηση τους.

Επίσης η κ. Κατσαρή αναφέρθηκε και στο θέμα της παράκαμψης μέσω της Βίγλας που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής και που παρά τις οχλήσεις της τα τελευταία δυο χρόνια προς τη δημοτική αρχή, ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομιών Γιάννης Πιλάτη, στην τοποθέτηση του αναγνώρισε το οικονομικό πρόβλημα των επιχειρήσεων και τόνισε ότι πρέπει να βοηθηθούν. Για αυτό και ο ίδιος εισηγήθηκε την απαλλαγή των εν λόγω επιχειρήσεων για το 2022 από τα δημοτικά τέλη (εκτός ΤΑΠ, που είναι φόρος του κράτους) κατόπιν αιτήσεώς τους. Ενώ υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή θα επικαιροποιείται κάθε χρόνο για όσο χρειαστεί.

Καμία αντίρρηση δεν έφεραν δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού να επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr